Сімнадцята сесія Микулицької сільської ради сьомого скликання від 18.12.2017 року

У К Р А Ї Н А

МИКУЛИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРОДЯНСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П Р О Т О К О Л

Сімнадцятої сесії сьомого скликання.

с. Микуличі                                                             18 грудня    2017 року.

Всього обрано депутатів :  - 14 чоловік.

Присутніх на сесії:     - 11 чоловік(список додається)

Сесію відкриває і проводить Микулицькій сільський голова.

                       ПЕРЕВОЗНИК ПЕТРО ПЕТРОВИЧ

ВИРІШИЛИ: Затвердити такий порядок денний:

ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО:

  1. Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку села Микуличі на 2018 рік.
  2. Про затвердження Програми «Турбота» на 2018 рік.
  3. Про затвердження «програми реалізації заходів щодо виконання Законів України «Про військовий обов»язок і військову службу» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» в селі Микуличі на 2018 рік».
  4. Про затвердження Програми капітального та поточного ремонту автомобільних доріг комунальної власності села Микуличі на 2018 рік.
  5. Про затвердження Програми «БЕЗПЕЧНЕ СЕЛО» на 2018 рік.
  6. Про затвердження Програми земельної реформи території Микулицької сільської ради на 2018-2020 роки».
  7. Про затвердження Програми раціонального використання водних ресурсів, охорони їх від забруднення, засмічення, вичерпання на території Микулицької сільської ради на 2018-2020 роки».
  8. Про затвердження плану роботи постійної комісії з питань планування бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства на 2018 рік».
  9. Про затвердження загальної чисельності апарату ради та штатного розпису на 2018 рік.
  10. Про затвердження структури виконавчого апарату сільської ради та кошторису видатків на утримання ради та її виконавчого апарату у 2018 році.
  11. Про сільський бюджет Микулицької сільської ради на 2018 рік.
  12. Про внесення змін до рішення шістнадцятої сесії сьомого скликання від 22.11.2017року «Про сільський бюджет Микулицької сільської ради на 2017рік».
  13. Про затвердження перспективного плану роботи Микулицької сільської ради УІІ скликання на перше півріччя 2018 року.
  14. Про рекомендації щодо декларування до чергового етапу електронного декларування за 2017 рік.
  15. Про звіти депутатів сільської ради перед виборцями.
  16. Про утворення житлово-комунальне підприємство «Микуличі» Микулицької сільської ради, Бородянського району, Київської області.
  17. Про затвердження плану постійної комісії з питань комунальної власності, приватизації, капітального будівництва, архітектури, транспорту, розвитку інфраструктури, зв»язку, засобів масової інформації, екології, надзвичайних ситуацій, благоустрою та соціального захисту населення.
  18. Про продовження терміну дії договору оренди від 05.01.2015 року № 1 на приміщення ДНЗ «Ялинка» села Микуличі.
  19. Про продовження терміну дії договору оренди від 08.02.2017 року б/н на кімнату сільської ради під сільський будинок культури.
  20. Про продовження терміну дії договору № 3 від 29.08.2017 року на оренду легкового автомобіля MERSEDES- BENS до 31.12.2018 року.
  21. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення десяти земельних ділянок у користування на умовах оренди ПрАТ «Київобленерго».
  22. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр.Ахметову Андрію Олександровичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на території Микулицької сільської ради.
  23. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр.Сивурі Павлу Олександровичу для ведення особистого селянського господарства на території Микулицької сільської ради.
  24. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр.Шатохіну Володимиру Михайловичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на території Микулицької сільської ради.
  25. Про затвердження технічної докуменнтації із землеустрою щодо встановлення ( відновлення) меж земельної ділянки в натурі ( на місцевості) та передачу даної земельної ділянки у власність гр. Лакатош Івану Івановичу.
  26. Про затвердження технічної докуменнтації із землеустрою щодо встановлення ( відновлення) меж земельної ділянки в натурі ( на місцевості) та передачу даної земельної ділянки у власність гр. Дзюбинській Олені Миколаївні.
  27. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність цільове призначення, якої змінюється із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» на території Микулицької сільської ради Бородянського району Київської області, площею 0,2500 га гр. Костенко Валерію Никифоровичу.
  28. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність цільове призначення, якої змінюється із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» на території Микулицької сільської ради Бородянського району Київської області, площею 0,2000 га гр. Костенко Людмилі Миколаївні.
  29. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність цільове призначення, якої змінюється із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» на території Микулицької сільської ради Бородянського району Київської області, площею 0,2500 га гр. Подолько Володимиру Івановичу.
  30. Про затвердження документації із землеустрою та надання земельної ділянки у власність гр. Примаченко Надії Петрівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в с.Микуличі по вулиці Кооперативна,103.
  31. Про затвердження документації із землеустрою та надання земельної ділянки у власність гр. Ковальчук Андрію Сергійовичу для ведення особистого селянського господарства в с.Микуличі по вулиці Сонячна, б/н.
  32. Про відмову у наданні дозволу на виготовлення Проекту землеустрою щодо відведення   земельних ділянок у власність гр. Глущенко Олександру Володимировичу орієнтованою площею 0,0203 га та 0,0052 га, в с.Микуличі вул.. Миру, 1/1, та трасою Київ-Ковель.
  33. Про відмову у наданні дозволу на виготовлення Проекту землеустрою щодо відведення   земельних ділянок у власність громадянину Зайченко Миколі Степановичу площею 0,0362 га в с.Микуличі по вул.. Вишнева.
  34. Про відмову у наданні дозволу на виготовлення Проекту землеустрою щодо відведення   земельних ділянок у власність громадянину Луб»янському Юрію Юрійовичу площею 0,10 га в с.Микуличі по вул.. Яковенка.Голосували: «за» - одноголосно.

    І.С Л У Х А Л И : Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку села Микуличі на 2018 рік.

    Д О П О В І Д А В: Перевозник П.П. – сільський голова.

    Шановні депутати та запрошені !
    Сьогодні ми повинні заслухати та затвердити Програму соціально-економічного та культурного розвитку села Микуличі на 2018 рік.
    Програма соціально-економічного та культурного розвитку села Микуличі на 2018 рік є документом, у якому, на основі аналізу розвитку села, визначаються цілі та пріоритети соціально-економічного розвитку на 2017 рік та заходи щодо реалізації державної політики, спрямованої на підвищення якості життя та добробуту громадян, які першочергово зобов'язані втілювати в життя депутатський корпус, виконавчий комітет Микулицької сільської ради сьомого скликання та апарат Микулицької сільської ради, використовуючи та залучаючи для цього всі джерела фінансування.
    Програма розроблена на основі вимог Конституції з урахуванням Законів України „Про місцеве самоврядування", „Про інвестиційну діяльність".
    Основне завдання Програми на 2018 рік полягає у вирішенні соціальних проблем та підвищення рівня життя населення за рахунок подальшого нарощування економічного потенціалу шляхом суттєвого зростання обсягів залучення інвестицій в економіку села Микуличі , насамперед, прямих іноземних, розвитку конкурентноспроможного промислового і сільськогосподарського виробництва, покращення фінансового стану підприємств, розвитку малого і середнього бізнесу.
    З метою реалізації стратегічних пріоритетів економічного і соціального розвитку с. Микуличі визначено такі пріоритетні напрямки:

    1. Надходження коштів за рахунок інвестицій та викупу орендованих земельних ділянок.
    Передбачити у 2018 році викупу орендованих земельних ділянок, які перебувають у власності підприємців с.Микуличі .
    Кошти, отримані в ході викупу, використовувати для вирішення
    соціально- побутових проблем села Микуличі ;

    2. Розвиток людського потенціалу села Микуличі через підвищення рівня життя населення села, забезпечення відповідальності професійно-кваліфікаційного рівня трудових ресурсів потребам економіки та ринку праці.
    Основними завданнями щодо реалізації цього напряму є:

    -створення та фінансування власних громадських формувань для забезпечення правопорядку;
    -створення спортивного клубу при сільській раді для фізичного розвитку підлітків та молоді;
    -сприяння популяризації різних видів спорту;
    -підтримка розвитку футбольних команд с. Микуличі;
    -створення умов для подальшого зростання рівня доходів населення;
    -удосконалення системи соціального захисту малозабезпечених та соціально незахищених громадян;
    -здійснення заходів щодо усунення потенційних загроз для життя громадян.

    3. Поліпшення економічного стану навколишнього середовища, зменшення потенціальних екологічних ризиків та негативного впливу оточуючого середовища на здоров'я населення.

    Реалізацію цього напряму передбачається здійснити за рахунок:

    -зменшення негативного впливу на стан атмосферного повітря викидів забруднюючих речовин;
    -зниження негативного впливу скидів забруднюючих речовин на поверхневі води та поліпшення якості питної води;
    -завершення робіт щодо ліквідації забруднення нафтопродуктами ґрунтів та підземних вод;
    -попередження забруднення ґрунтових вод під впливом сміттєзвалищ і відстійників промислових підприємств;
    -збільшення використання вторинних ресурсів на основі впровадження ефективних індустріальних технологій переробки промислових та твердих побутових відходів;
    -проведення робіт щодо запобігання виникнення потенційних екологічних ризиків та негативного впливу оточуючого середовища на здоров'я населення.

    4. Залучення інвестиційних ресурсів в основні галузі економіки села Микуличі з метою подолання міжгалузевих і територіальних диспропорцій у розміщення продуктивних сил.

    Основними завданнями щодо реалізації цього напряму є:

    -запровадження стратегії планування використання земельних ділянок відповідно до генеральних схем розвитку територій;
    -інвентаризація земель на території с. Микуличі;
    -розмежування земель комунальної та державної власності;
    -виготовити свідоцтва на право власності на земельні ділянки на об»єкти комунальної власності територіальної громади села Микуличі.
    -виготовлення паспортів на водні об»єкти , які знаходяться на території с.Микуличі.

    5. Реформування житлово-комунального господарства, впровадження ресурсо- і енергозберігаючих технологій шляхом:

    -створення власного комунального підприємства, для забезпечення послугами ЖКГ та виконання інших господарських функцій на території с. Микуличі ;

    -модернізації житлового господарства, систем теплозабезпечення житлових будинків, розвиток і реконструкція централізованих систем водопостачання та водовідведення.
    5.1. У сфері будівництва.
    У 2018 році основною метою та завданням є створення сприятливих умов для інвестування у будівництво школи за рахунок усіх джерел фінансування, відповідно до законодавства, для усіх сільських діток , які потребують поліпшення усіх необхідних умов.
    Слід відмітити, що крім будівництва школи, необхідно виконати ряд будівельних робіт на покращення об'єктів соціальної сфери, спорту. А саме:

    -закінчити роботи по асфальтуванню вулиць в с. Микуличі;
    -ініціювати будівництво молодіжно-спортивного центру;
    -ініціювати будівництво сільського будинку культури.

    Виконання робіт по вищевказаних об'єктах дасть можливість громадянам с. Микуличі поліпшити свої житлові умови, соціальне обслуговування, а саме основне – покращити умови праці.

    5.2. Капітальний ремонт та реконструкція соцкультпобуту та закладів освіти

    Програмою передбачено виконання ряду робіт, які повинні, насамперед, поліпшити умови праці працівників соціальної сфери, якість обслуговування та умови відпочинку і виховання дітей в дошкільних та шкільних закладах:

     капітальний ремонт системи водовідведення в дошкільному навчальному закладі «Ялинка»;
     капітальний ремонт покрівлі 2 та 3 корпусів Микулицької ЗОШ 1-111 ступенів;
     капітальний ремонт віконних блоків у 2 та 3 корпусах Микулицької ЗОШ 1-111 ступенів;
     капітальний ремонт фасаду 2та 3 корпусів Микулицької ЗОШ 1-111 ступенів;
    - капітальний ремонт приміщень 1 ,2 та 3 корпусів Микулицької ЗОШ 1-111ст.;
    -капітальний ремонт приміщення ДНЗ»Ялинка»;
    -капітальний ремонт фасаду амбулаторії ЗПСМ;
    -проведення водопостачання та водовідведення в кімнату для щеплень амбулаторії ЗПСМ.

    5.3. Благоустрій підвідомчої території:
    Враховуючи те, що в минулі роки роботи, які були заплановані, виконані не в повному обсязі, у 2018 році необхідно виконати наступне:
     ліквідувати стихійні сміттєзвалища;
     регулярно виконувати роботи по очищенню вулиць від снігу та льоду в зимовий період;
     регулярно виконувати роботи по прибиранню сміття з вулиць, парків та кладовища с.Микуличі;
     депутатам провести роз'яснювальну роботу зі своїми виборцями по приведенню в належний стан прибудинкових територій, згідно Правил благоустрою с. Микуличі (скошення бур'янів, обрізка хворих та зрізка сухих дерев вздовж вулиці та неприпустимість складання на території вулиць будівельних матеріалів та твердого палива);
     виконати роботи по благоустрою парку «Слави»;
     виконати роботи по благоустрою стадіону в селі Микуличі ;
     провести реконструкцію, капітальний ремонт, поточний ремонт вулиць, тротуарів та прибудинкових територій із твердим покриттям;
     своєчасно проводити капітальні та поточні ремонти вуличного освітлення;
     виконати обрізку старих та аварійних дерев на території с. Микуличі;
     сприяти вивезенню сміття з території приватного сектору;
     проводити постійно по мірі необхідності грейдеровку доріг без твердого покриття;
     виконати роботи по озелененню с. Микуличі;
     провести асфальтування всіх вулиць, провулків які не мають твердого покриття;
     виконати роботи по благоустрою трьох сільських кладовищ .

    5.4. Будівництво та ремонт інженерних мереж

     зробити капітальний, поточний ремонт центральної системи водопостачання в селі Микуличі ;
     зробити капітальний, поточний ремонт системи водовідведення ;
     будівництво артезіанських свердловин в селі Микуличі ;
     зробити капітальний та поточний ремонт свердловин,які знаходяться на території с. Микуличі.

    6. Фінансове забезпечення Програми.

    Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету розвитку, загального фонду бюджету, благодійних внесків та інших джерел не заборонених законодавством.

    Відповідно до пункту 22 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 91 Бюджетного кодексу України та врахувавши рекомендації комісії з питань планування бюджету ,фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, підприємства, торгівлі ,регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин,лісового та водного господарства сесія Микулицької сільської ради В И Р І Ш И Л А:

    1.Затвердити Програму соціально-економічного та культурного
    розвитку села Микуличі на 2018 рік.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ІІ.С Л У Х А Л И : Про затвердження Програми «Турбота» на 2018 рік.

    ДОПОВІДАЛА: Примаченко Світлана Григорівна – головний бухгалтер,
    яка ознайомила всіх депутатів з Програмою «Турбота» на 2018 рік, а саме:

    І. Обгрунтування необхідності прийняття програми.

    Програма Микулицької сільської ради «Турбота» на 2017 рік розроблена відповідно до Законів України «Про основи соціальної захищеності інвалідів України», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про поліпшення матеріального становища інвалідів війни», «Про основні заходи соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», Закону України «Про місцеві державні адміністрації» (із наступними змінами).
    Прийняття даної Програми надасть можливість вирішити невідкладні питання, матеріального, медичного, організаційно – правового та інформаційного забезпечення малозабезпечених громадян села Микуличі.

    1. Мета і основні завдання Програми
    Метою Програми є надання допомоги соціально – незахищеним категоріям населення та покращення медичного, соціально-побутового, культурного обслуговування,організаційно – правового та інформаційного забезпечення малозабезпечених громадян села у 2017 році
    Основними завданнями Програми є створення додаткових організаційних фінансових і матеріально – технічних умов для виконання мети Програми.

    2. Фінансування Програми

    Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів сільського бюджету та інших джерел відповідно до Законодавства.

    3. Заходи щодо виконання Програми
    № п/п Зміст заходів Термін виконання Відповідальні за виконання
    1 Проводити обстеження матеріально – побутових умов інвалідів, ветеранів війни та праці, сімей загиблих військово службовців, одиноких непрацездатних громадян, малозабезпечених сімей з метою вивчення їх потреб та надання конкретної допомоги. постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    2 Проводити обстеження малозабезпечених сімей, які перебувають у кризі та надавати державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям». постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    3 Виплачувати одноразову матеріальну допомогу дітям – інвалідам, дітям сиротам, багатодітним, одиноким матерям, малозабезпеченим сім'ям. постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    4 Проводити інформаційно роз'яснювальну роботу серед населення щодо змін або нововведення в Законодавстві з питань соціального захисту постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    5 Здійснювати контроль за дотриманнями підприємствами, організаціями та установами чинного Законодавства України щодо соціального захисту інвалідів, інвалідність яких настала під час роботи на них. Турбуватися про їх соціальний захист, обслуговування, забезпечення інвалідною технікою. постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    6 Висвітлювати у засобах масової інформації –районна газета «Вперед» та на сайті сільської ради хід реалізації Програми «Турбота». постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    7 Організовувати та проводити фестиваль творчості дітей , проведення вечорів, вшанування багатодітних сімей ,відзначення Дня сім»ї, Дня матері , Дня родини. постійно Комісія з питань молодіжної політики.

    8 Організовувати акції дозвілля, екскурсії, виставки, концерти для дітей та молоді села Микуличі .Брати участь у проведенні Всеукраїнських та обласних благодійних акціях. постійно Комісія з питань молодіжної політики.

    9 Надавати матеріальну допомогу для сімей ,в яких народжуються двійнята або трійнята.
    постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    10 Розширювати мережу соціально – побутового обслуговування похилого віку села, які потребують цієї допомоги. постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради
    11 Проведення заходів щодо відзначення ветеранів війни, людей похилого віку, інвалідів, учасникам АТО та їхнім сім'ям, в т.ч. надання адресної матеріальної допомоги. постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    12 Виплачувати матеріальну допомогу на поховання людям не пенсійного віку в розмірі мінімальної заробітної плати. постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради
    13 Виплачувати матеріальну допомогу дітям, які вперше ідуть до 1 - класу школи та випускникам дошкільного навчального закладу «Ялинка». постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    14 Проведення передплати районної газети «Вперед» малозабезпеченим сім'ям, інвалідам війни та праці , учаникам АТО та іншим категоріям громадян, що потребують допомоги з боку держави постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    15 Сприяти створенню нових дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей села. постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради
    16 Забезпечувати оздоровлення дітей-інвалідів , санаторно-курортним лікуванням та вирішити питання групового оздоровлення дітей-інвалідів до 18 років разом з вихователем. постійно виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    17 Виплачувати матеріальну допомогу малозабезпеченим сім'ям, інвалідам війни та праці ,учаникам АТО та іншим пільговим категоріям громадян. виконавчий комітет Микулицької сільської ради

    18 Виділити матеріальну допомогу дітям шкільного та дошкільного закладу на новорічні подарунки до дня Святого Миколая Виконавчий комітет Микулицької сільської ради
    19 Виплачувати матеріальну допомогу особам ,які потерпіли від запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха. Виконавчий комітет Микулицької
    сільської ради
    20 Виплачувати матеріальну допомогу дітям, які успішно навчаються в Микулицькій ЗОШ Виконавчий комітет Микулицької
    сільської ради

    4.Очікувані результати.

    Виконання Програми буде сприяти покращенню матеріального, медичного, соціально – побутового, культурного обслуговування, організаційно – правового та інформаційного забезпечення малозабезпечених громадян в селі Микуличі , Бородянського району, Київської області.

    Відповідно до законів України «Про основи соціальної захищеності інвалідів України», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про поліпшення матеріального становища інвалідів війни», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» Закону України « Про місцеві державні адміністрації» (із наступними змінами) , на виконання розпорядження голови Бородянської РДА № 1128 від 20.12.2010 року , рішення Бородянської районної ради № 32-02-VI від 29.12.2010 року та з метою посилення соціального захисту вразливих верств населеного пункту та керуючись ст.26 п.22 Законом України " Про місцеве самоврядування в Україні " сесія Микулицької сільської ради
    В И Р І Ш И Л А:

    Затвердити Програму «Турбота» на 2018 рік для соціального захисту пільгової категорії населення села Микуличі .

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ІІІ.С Л У Х А Л И : Про затвердження «програми реалізації заходів щодо виконання Законів України «Про військовий обов»язок і військову службу» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» в селі Микуличі на 2018 рік».

    Д О П О В І Д А Л А : Примаченко С.Г. – головний бухгалтер сільської ради, яка ознайомила з Програмою реалізації заходів щодо виконання
    Законів України «Про військовий обов'язок і військову службу»,
    «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»в с.Микуличі на 2018 рік, а саме:

    1. Вступна частина

    Конституція України встановлює, що оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності, забезпечення економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, Збройних Сил України, справою всього народу.
    Оборона України — це система політичних, економічних, соціальних, воєнних, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних, інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту.
    Метою оборони України є створення всіх необхідних умов для запобігання воєнному нападу та для збройної відсічі можливої агресії проти України у будь-який час і за будь-яких обставин. Вона базується на готовності Збройних Сил України, економіки, населення, території до оборони і будується, у відповідності до законодавства та воєнної доктрини держави.
    Запобігання збройній агресії, зменшення збитків, непоправних втрат у разі її виникнення та ефективна ліквідація наслідків агресії, відповідно до вимог законів України «Про оборону України», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про військовий обов'язок і військову службу», Указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України є одним з пріоритетів у діяльності органів місцевого самоврядування, органів військового управління. Своєчасне попередження, вжиття упереджувальних заходів з цих питань, здійснюється органами державного управління усіх ланок, підприємствами, установами, організаціями і громадянами.
    Закон України «Про оборону України» встановлює засади оборони нашої держави, а також повноваження органів державної влади, основні функції та завдання органів військового управління, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, обов'язки підприємств, установ, організацій, посадових осіб, права та обов'язки громадян України у сфері оборони.
    Правове регулювання відносин між державою і громадянами України у зв'язку з виконанням ними конституційного обов'язку щодо захисту Вітчизни визначено Законом України «Про військовий обов'язок і військову службу».
    Статтею 7 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» встановлено порядок фінансування мобілізаційної підготовки та мобілізації зокрема:
    із державного бюджету, відповідно до закону, фінансуються заходи та роботи з мобілізаційної підготовки, які мають загальнодержавне значення;
    з місцевих бюджетів фінансуються заходи та роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення;
    за рахунок коштів підприємств, установ і організацій фінансуються заходи та роботи з мобілізаційної підготовки, що здійснюються за ініціативою самих підприємств, установ і організацій згідно з мобілізаційними планами;
    до фінансування мобілізаційної підготовки та/або заходів з мобілізації може здійснюватися додатково за рахунок благодійних пожертв фізичних та юридичних осіб у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
    Повноваження місцевих органів виконавчої влади закріплені ст.17 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».
    Виконання військового обов'язку громадянами України у відповідності до ч.7 ст.1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу»,забезпечують державні органи, органи місцевого самоврядування, утворені відповідно до законів України військові формування, підприємства, установи і організації незалежно від підпорядкування і форм власності в межах їх повноважень, передбачених законом, та районні військові комісаріати.
    У відповідності до ч.3 ст.1 цього закону поняття «військового обов'язку» в себе включає:
    - підготовку громадян до військової служби;
    - приписку до призовних дільниць;
    - прийняття в добровільному порядку (за контрактом) та призов на строкову військову службу;
    - проходження військової служби;
    - виконання військового обов'язку в запасі;
    - проходження служби у військовому резерві;
    - дотримання правил військового обліку.
    Комплектування військовослужбовцями Збройних Сил України та інших військових формувань здійснюється в порядку встановленому ст.4 зазначеного закону.
    Викладання предмету «Захист Вітчизни» у загальноосвітніх школах селища невиправдано скорочено за рахунок інших предметів, потребують оновлення наглядна агітація, навчально-методичні, наочно-тематичні посібники, роздаткові матеріали класів допризовної підготовки, відсутня навчальна зброя.
    У зв'язку з різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в Україні, захопленням незаконно створеними збройними формуваннями проросійського спрямування за підтримки військових підрозділів збройних сил Російської Федерації будівель органів державної влади, аеропортів, суходільних та морських транспортних комунікацій, органів військового управління, військових частин та установ Збройних Сил України на Кримському півострові та східних областях України, недостатнього фінансування військовослужбовців, вбачається потреба у здійсненні додаткового фінансування з селищного бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством заходів, пов'язаних з організацією та забезпеченням військово-облікової роботи, призову громадян на військову службу, мобілізаційної підготовки, проведенні мобілізації людських та транспортних ресурсів, соціального захисту військовослужбовців, їх сімей у зв'язку з проведенням цих заходів на 2017 рік.

    2. Мета Програми
    Забезпечення військово-облікової роботи, призову громадян на військову службу, мобілізаційної підготовки, мобілізації людських та транспортних ресурсів, соціального захисту військовослужбовців, їх сімей у зв'язку з проведенням цих заходів в с.Микуличі на 2017 рік
    - статті 17 Конституції України;
    - законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оборону України», «Про військовий обов'язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» №1126-VII від 17.03.2014 року, «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» №1240-VIIвід 06.05.2014 року та ін.
    - Указів Президента України від 17 березня 2014 року №303/2014, від 06 травня 2014 року №454/2014, від 21липня 2014 року №607/2014 та від 14 січня 2015 року №15/2015«Про часткову мобілізацію», від 01 травня 2014 року №447/2014 «Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави», «Про Збройні Сили України», «Про міліцію», «Про Національну гвардію України», Положення про територіальну оборону України, затвердженого Указом Президента України від 02.09.2013 року №471/2013 та ін.
    - Постанов Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 року №1921 «Про затвердження Положення про військово-транспортний обов'язок», від 21 березня 2002 року №352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом», від 3 червня 2013 року №389 «Про затвердження Положення про військові комісаріати» та ін.
    - розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрації з цих питань.
    Всі заходи, передбачені цією Програмою, спрямовані на формування у молоді почуття гордості до героїчного минулого України, зацікавленості до історії Українського війська, зброї, техніки. Також, даною програмою забезпечується правове регулювання питань військового обов'язку і військової служби, повноваження органів військового управління, взаємодії військових комісаріатів з органами місцевого самоврядування, фінансове і матеріальне забезпечення заходів, пов'язаних з організацією військової служби і виконанням військового обов'язку, підтримки військовослужбовців та їх сімей.

    3. Визначення проблем, на розв'язання яких призначена Програма
    В умовах розбудови України як суверенної держави перед нашим суспільством стоїть складне і відповідальне завдання виховати високоморальне, національно свідоме підростаюче покоління, патріотів своєї Батьківщини, спадкоємців і продовжувачів прогресивних національних традицій.
    Основою духовного життя людини, її прагнення до волі та процвітання України - є патріотизм. Він становить складову частину національного світогляду і поведінки людини у її ставленні до рідного народу, до інших націй і народів. Патріотизм учнівської молоді має ґрунтуватися на історико-культурних традиціях народу, знанні його героїчного минулого. Найсуттєвішим у військово-патріотичному вихованні є пробудження духовності на національних, загальнокультурних, фахових засадах.
    Програма направлена на розв'язання таких проблем:
    - формування у молоді високої патріотичної свідомості, національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов'язку щодо захисту національних інтересів України;
    - підвищення престижу строкової військової служби та військової служби за контрактом;
    - здійснення конкурсного відбору кандидатів для вступу у вищі військові навчальнізаклади і проходження військової служби за контрактом;
    - організацію та проведення призову громадян на строкову військову службу, вчасне прибуття призовників на районну призовну комісію та на обласний збірний пункт м. Київ.
    - проявне байдужості та підтриманн япостійного контакту з військовослужбовцями та їх сім'ями.
    Вирішенню завдань Програми сприятимуть заходи, спрямовані на:
    - вдосконалення планової, організаційної, фінансово-економічної та інших видів діяльності військових комісаріатів;
    - удосконалення системи відбору, професійної підготовки та порядку проходження строково ївійськової служби;
    - створення сучасного механізму підготовки та системи критеріїв для визначення придатності громадян України до військової служби за станом здоров'я, фізичним розвитком, рівнем освіти та моральними і психологічними якостями;
    - вдосконалення патріотично – виховної роботи серед молоді, забезпечення її належної організації в навчальних закладах селища, на підприємствах, в організаціях та за місцем проживання;
    -впровадження сучасних інформаційних технологій, які забезпечують автоматизацію процесу обліку людських та транспортних ресурсів, рекламну та агітаційно-пропагандистську діяльність щодо проходження військової служби;
    - якісну підготовку громадян до військової служби та своєчасного проведення приписки і призову, організацію ведення військового обліку та військово-патріотичного виховання молоді;
    - організація заходів з мобілізаційної підготовки, виконання та контроль за їх здійсненням в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях району.
    - консультування та сприяння у вирішенні соціально-побутових проблем військовослужбовців та їх сімей.

    4. Завданнями Програми є:
    1. Організація та забезпечення на території селища військового обліку і підготовки громадян до військової служби, в тому числі допризовну підготовку молоді, підготовку призовників з військово-технічних спеціальностей та військово-патріотичного виховання, забезпечення роботи районної призовної комісії та проведення призову на строкову військову службу, навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори і під час мобілізації.
    2. Забезпечення реалізації права громадян на соціально - економічний тасоціально-правовий захист військовослужбовців та осіб, звільнених у запас або у відставку, членів їх сімей, а також членів сімей військовослужбовців, які загинули (померли), пропали безвісти, стали інвалідами під час проходження військової служби або потрапили в полон у ході бойових дій (війни) чи під час участі в АТО, в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки на території держави та інших країн.
    3. Сприяння у вирішенні питання щодо відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної форми власності (за межами населених пунктів) та комунальної власності(в межах населених пунктів) для військовослужбовців – учасників антитерористичної операції та членів родин загиблих військовослужбовців.
    4. Забезпечення здійснення інших повноважень в галузі обороно-мобілізаційної роботи, передбачених законодавством.

    5. Очікувані результати реалізації програми
    Реалізація цільової програми фінансування мобілізаційних заходів та цивільного захисту населення в с.Микуличі сприятиме:
    - формуванню у молоді високої патріотичної свідомості національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов'язку щодо захисту національних інтересів України, поліпшенню організацію та проведення призову громадян на строкову військову службу, вчасне прибуття призовників на районну призовну комісію та на обласний збірний пункт м.Київ;
    - забезпеченню своєчасної часткової мобілізації;
    - підтриманню системи управління району у готовності до роботи в умовах переведення військ на воєнний режим;
    - забезпеченню своєчасного оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини;
    - виділенню (тимчасово) будівель, споруд, земельних ділянок, транспортних та інших матеріально-технічних засобів, наданню послуг Збройним Силам України, Національній гвардії України, іншим військовим формуванням України відповідно до мобілізаційних планів;
    - підготовці органів державної влади та місцевого самоврядування до мобілізації та роботи в умовах особливого періоду;
    - виконанню мобілізаційних завдань підприємствами, установами, організаціями району у повному обсязі та у встановлені терміни;
    - забезпеченню створення матеріально-технічного резерву;
    - здійсненню заходів у разі загрози виникнення ситуації, пов'язаної з порушенням нормальних умов життя населення;
    - ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків;
    - проведенню невідкладних відновних робіт;
    - наданню постраждалим мобілізованим громадянам та членам їх сімей допомоги для забезпечення їх життєдіяльності;
    - розгортанню та утриманню тимчасових пунктів проживання і харчування постраждалих громадян.

    6. Фінансове забезпечення програми
    Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету сільської ради, та інших джерел не заборонених чинним законодавством України.
    Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить 60 000 (шістдесят тисяч гривень 00 копійок . )

    Кошторис витрат на виконання реалізації заходів програми
    щодо виконання Законів України «Про військовий обов'язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»
    в селі Микуличі на 2018 рік

    Показники Всього, грн.
    Автотранспортні послуги (оповіщення призовників та військовозобов'язаних для проходження медичних комісій в Бородянському РВК, відправка призовників на ОЗП м.Київ для проходження медичної комісії та відправки до ЗСУ) 50 000
    Виготовлення та розміщення типографської продукції для проведення якісного призову, мобілізації та агітації для проходження військової служби за контрактом 5 000
    Придбання канцтоварів для проведення якісного призову, мобілізації та агітації для проходження військової служби 5000

    На виконання Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оборону України», «Про військовий обов'язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Указів Президента України від 17 березня 2014 року №303/2014, від 06 травня 2014 року №454/2014, від 21 липня 2014 року №607/2014 та від 14.01.2015 року №15/2015 «Про часткову мобілізацію», від 01 травня 2014 року №447/2014 «Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави», Положення про військово-транспортний обов'язок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 року №1921, Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року №352, Положення про військові комісаріати затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 червня 2013 року №389, з метою визначення та достатнього забезпечення на території села заходів військово-патріотичного виховання молоді, виконання на більш якісному і ефективному рівні приписки громадян до призовної дільниці, забезпечення призову та роботи призовної дільниці, комплектування Збройних Сил України, інших військових формувань призовними та мобілізаційними ресурсами, технікою, прийняття громадян на військову службу за контрактом, вирішення питань військового обліку людських та транспортних ресурсів, забезпечення мобілізаційної підготовки проведення часткової мобілізації, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування бюджету ,фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, підприємства, торгівлі ,регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин,лісового та водного господарства сесія Микулицької
    сільської ради В И Р І Ш И Л А:

    1. Затвердити «Програму реалізації заходів щодо виконання Законів України «Про військовий обов'язок і військову службу» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» в с.Микуличі на 2018 рік» .
    2. Дане рішення набуває чинності з дати офіційного оприлюднення.
    3. Щоквартально заслуховувати звіт керівника Бородянського районного військового комісаріату про хід виконання Програми.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ІУ.С Л У Х А Л И : Про затвердження Програми капітального та поточного ремонту автомобільних доріг комунальної власності села Микуличі на 2018 рік.

    Д О П О В І Д А В: Перевозник П.П. – сільський голова, який ознайомив всіх депутатів з Програмою капітального та поточного ремонту автомобільних доріг комунальної власності села Микуличі на 2018 рік, а саме:
    1.Загальні положення
    Програма капітального та поточного ремонту автомобільних доріг комунальної власності села Микуличі на період 2018 рік розроблена відповідно до Законів України „Про автомобільні дороги", „Про дорожній рух", „Про транспорт", „Про автомобільний транспорт", „Про джерела фінансування дорожнього господарства України", "Про благоустрій населених пунктів", постанови Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994 р. № 198 „Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони".

    2. Мета та основні завдання Програми
    Метою Програми є:
    - забезпечення ефективного функціонування та розвитку мережі автомобільних доріг з твердим покриттям, розвиток дорожньої інфраструктури та створення безпечних умов дорожнього руху на території села Микуличі;
    - покращення соціально-економічного розвитку села, поліпшення інвестиційного іміджу за рахунок ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності села.
    Одним із першочергових завдань Програми на 2018 рік для села є акумулювання коштів на капітальний та поточні ремонти автомобільних доріг комунальної власності та їх ефективне використання, підвищення експлуатаційних якостей існуючих доріг шляхом проведення капітальних та планово - попереджувальних ремонтів; забезпечення життєво-важливих інтересів населення, об'єктів, підприємств, установ, організацій села незалежно від форм власності в дорожній доступності.
    3. Характеристика доріг та вулиць
    Основна транспортна магістраль, яка з'єднує село Микуличі з містом Києвом - міжнародна автодорога Київ-Ковель – Ягодин - «Варшавка».
    Мережа автомобільних доріг комунальної власності села Микуличі включає 52 вулиць та доріг загальною протяжністю 37,3 км, переважна більшість з них ( 31) – з твердим покриттям, проте дороги на нових масивах індивідуальної забудови (масив «Парники», «біля с.Мироцьке «, «Осовиця та масив по вул.Привітна ) мають грунтове покриття та потребують грейдерування та асфальтування.
    Обслуговування та утримання дорожньої мережі здійснюється підрядними організаціями на договірних умовах за кращою ціновою пропозицією.
    4. Напрямки та заходи реалізації Програми на 2018 рік
    Протягом зазначеного періоду реалізації Програми для забезпечення досягнення її мети та основних завдань передбачається здійснення таких заходів:
    № з/п Заходи Виконавці

    1 Проведення комплексного аналізу стану автомобільних доріг виконком, спеціалізована організація

    2 За результатами проведеного аналізу визначити черговість виконання заходів з реалізації програми
    виконком, спеціалізована організація

    3
    Проведення поточного та капітального ремонту автомобільних доріг виконком, спеціалізована організація

    Конкретні автомобільні дороги, ремонт яких треба провести в поточному періоді, визначаються щорічно Програмою соціально-економічного та культурного розвитку села Микуличі після проведення комплексного аналізу доріг.
    5. Фінансове забезпечення Програми
    Витрати, пов'язані з ремонтом і утриманням автомобільних доріг, здійснюються за рахунок бюджетних та інших коштів для реалізації програм розвитку дорожнього господарства України з метою підвищення соціального рівня життя населення, забезпечення автомобільних перевезень пасажирів та вантажів, оздоровлення екологічної обстановки, створення на дорогах належних умов безпеки руху та сучасних елементів дорожнього сервісу, зменшення збитків через незадовільні дорожні умови.
    Джерелом фінансування Програми є:
    - кошти сільського бюджету;
    - кошти Державного, обласного бюджетів;
    - інші джерела, не заборонені діючим законодавством
    Загальний орієнтовний обсяг фінансування даної Програми за рахунок обласних, місцевих бюджетів та інших джерел на 2018 рік складає 1546,8_ тис.грн. , в тому числі:
    За рахунок обласного бюджету - ____--_____тис.грн; з коштів сільського бюджету – 1546,8_ тис. грн.
    Конкретні обсяги фінансування Програми з коштів бюджетів всіх рівнів визначаються при затвердженні відповідних бюджетів поточного року та можуть бути змінені відповідно до щорічних бюджетних асигнувань.
    Головним розпорядником коштів на ремонт та утримання автомобільних доріг села Микуличі є Микулицька сільська рада. Замовник визначається рішенням сільської ради при виділенні коштів.
    6. Очікувані результати
    Виконання Програми дасть змогу:
    - забезпечити приведення автомобільних доріг до технічного стану, який задовольнятиме потреби громади;
    - забезпечити розширення мереж руху громадського транспорту;
    - забезпечити реалізацію державної політики щодо регіонального розвитку, передусім у сфері благоустрою житлово-комунального господарства;
    - забезпечити безпеку пересування учасників дорожнього руху;
    - поліпшити якість житлово-комунального обслуговування населення.
    Очікується, що безпосереднім результатом реалізації Програми буде:
    - підвищення безпеки руху транспорту та скорочення дорожньо-транспортного травматизму пішоходів, водіїв та пасажирів.

    З метою забезпечення ефективного функціонування та розвитку вулично-дорожньої мережі, проведення капітальних та планово - попереджувальних ремонтів, відповідно до Законів України «Про автомобільні дороги», «Про дорожній рух», «Про транспорт», «Про автомобільний транспорт», «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», «Про благоустрій населених пунктів», постанови Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994 р. № 198 «Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони», розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013-2018 роки», керуючись ст. Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Микулицька сільська рада
    В И Р І Ш И Л А:
    1. Затвердити Програму капітального та поточного ремонту автомобільних доріг комунальної власності села Микуличі на 2018 р..
    2. Головному бухгалтеру Примаченко С.Г. при формуванні сільського бюджету передбачати кошти на фінансування заходів Програми на 2018 рік, виходячи з реальних можливостей бюджету.
    3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету та фінансів.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    У.С Л У Х А Л И : Про затвердження Програми «БЕЗПЕЧНЕ СЕЛО» на 2018 рік.

    Д О П О В І Д А В: Перевозник П.П. – сільський голова, який ознайомив всіх депутатів з Програмою «БЕЗПЕЧНЕ СЕЛО» на 2018 рік, а саме:
    І. Загальні положення
    Програма „БЕЗПЕЧНЕ СЕЛО " на 2018 рік (далі-Програма) розроблена відповідно до Законів України „Про національну поліцію", "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону", Указу Президента „Про заходи щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності" з метою запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів, захисту життя та здоров'я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань.
    В основу реалізації Програми покладено принцип об'єднання зусиль органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, підприємств, організацій та установ різних форм власності, громадськості для забезпечення охорони громадського порядку та профілактики злочинності в селі Микуличі.
    Питання активізації участі населення у правоохоронній роботі, підтримки громадянами діяльності органів внутрішніх справ, залучення до цієї роботи підприємств, організацій та установ різних форм власності постає дуже гостро у зв'язку з реформуванням старої системи органів внутрішніх справ та різкім збільшенням проявів злочинності в селі Микуличі протягом останнього періоду.
    За нормативами навантаження на одного дільничного має становити в сільській місцевості до 2,2 тис. жителів. На даний час один дільничний офіцер поліції обслуговує Немішаєве, Козинці, Діброва-Ленінське та Микуличі, загальна кількість населення в межах зони обслуговування становить майже 14 тис. осіб.
    Такий стан справ знижує оперативність реагування на правопорушення, негативно впливає на рівень забезпечення громадського порядку та ефективності боротьби зі злочинністю. У зв'язку з цим широке залучення громадськості, профільних підприємств, організацій та установ різних форм власності до діяльності з охорони громадського порядку та протидії злочинності набуває першочергового значення.
    Потребує активізації також інформаційно-роз'яснювальна робота, що проводиться серед населення, з метою доведення необхідності участі громадян в охороні громадського порядку, профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю.
    У цілому рівень участі громадян у правоохоронній роботі є недостатнім. Такий стан справ зумовлений різними факторами. Одним з найболючіших питань у діяльності громадських формувань є низький рівень їх фінансування та матеріально-технічного забезпечення, що не дозволяє повною мірою залучити громадян до відповідної роботи.
    Враховуючи вищенаведене, виникає необхідність створення громадських формувань по охороні громадського порядку в селищі та залучення до роботи підприємств, організацій та установ різних форм власності, які можуть виконувати цю роботу згідно своїх установчих документів.
    ІІ. Мета і завдання програми
    Мета Програми полягає у забезпеченні ефективної підтримки місцевим органом виконавчої влади, органом місцевого самоврядування та населенням діяльності органів внутрішніх справ, спрямованої на підвищення загального рівня правопорядку в селі Микуличі, захист життя, здоров'я, честі і гідності населення, цілодобову охорону громадського порядку в селищі, профілактичну роботу по попередженню злочинності та забезпеченні комплексного підходу до розв'язання проблем, пов'язаних з питаннями безпеки в селі Микуличі.
    Дана програма передбачає подальше посилення боротьби зі злочинністю,забезпечення громадського порядку,поліпшення профілактичної роботи, активізацію роботи громадських формувань з охорони громадського порядку з метою забезпечення прав і свобод людини і громадянина, надання допомоги у фінансовому і матеріально-технічному забезпеченні юридичним особам, які здійснюють повноваження в сфері охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю
    Основними завданнями Програми є:
    1. Підвищення рівня правової освіти населення з питань участі в правоохоронній діяльності;
    2. Активізація залучення різних категорій населення та об'єднань громадян до охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю;
    3. Створення громадських формувань з охорони порядку, в подальшому підвищення ефективності їх функціонування шляхом удосконалення управління та розвитку організаційних структур;
    4. Поліпшення матеріально-технічного та фінансового забезпечення діяльності юридичних осіб, які займаються охороною громадського порядку, попередженням правопорушень та боротьбою зі злочинністю на території села.
    5. Забезпечити широке висвітлення діяльності населення, правоохоронних органів, профільних підприємств в охороні громадського порядку та профілактики злочинності в селі.
    ІІІ. Очікувані результати від виконання Програми
    Виконання Програми дасть змогу:
    • посилити взаємодію правоохоронних органів, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю в селі Микуличі;
    • активізувати участь широких верств населення у правоохоронній діяльності;
    • забезпечити належну матеріально-технічну і фінансову підтримку діяльності громадських формувань, громадських помічників дільничних інспекторів міліції, юридичних осіб, які здійснюють діяльність у цій сфері;
    • підвищити ефективність діяльності органів внутрішніх справ;
    • поліпшити стан правопорядку в селищі, створити додаткові умови для забезпечення особистої безпеки громадян і профілактики правопорушень;
    • мінімізувати злочинний вплив на молодь та підлітків, усунути причини та умови, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність.
    IV. Заходи щодо реалізації програми
    1. Аналіз стану правопорядку в селі Микуличі та визначення пріоритетних напрямів діяльності щодо запобіганням злочинним проявам.
    2. Визначення завдань для підприємства (організації, установи), яке буде здійснювати охорону громадського порядку та завдання щодо реалізації даної програми.
    3. Для попередження та мінімізації кримінального впливу на неповнолітніх та молодь, посилення боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, здійснення спільних оперативно-профілактичних операцій з протидії розповсюдженню наркотичних засобів у навчально-виховних та розважальних закладах.
    4. З метою належної протидії тяжким та особливо тяжким злочинам, незаконному обігу зброї та вибухівки, розшуку злочинців та осіб, причетних до цього, спільно з відділом поліції проведення спеціальних рейдів.
    5. Участь у перевірці органами внутрішніх справ дотримання законодавства суб'єктами господарської та підприємницької діяльності, особливо у нічний час.
    6. Проведення оперативно профілактичних операцій з метою запобігання негативним проявам серед неповнолітніх, у тому числі пияцтва, наркоманії, дитячої бездоглядності й безпритульності, а також виявлення і притягнення до відповідальності дорослих осіб, які негативно впливають на виховання дітей, втягують неповнолітніх у злочинну діяльність, наркоманію, проституцію, жебрацтво тощо.
    7. З метою координації дій забезпечення обміну інформацією щодо скоєння правопорушень з боку неповнолітніх з виконавчим комітетом Немішаївської селищної ради.
    8. Сприяння створенню необхідних умов для проживання та виховання дітей у сім'ї, які б виключали негативне побутове оточення та насильство в сім'ї. Притягнення до відповідальності батьків за неналежне виховання, навчання та розвиток дитини згідно чинного законодавства.

    9. Проведення операцій щодо виявлення дітей, які жебракують, чинять правопорушення або стали жертвами злочинної діяльності дорослих.
    10. З метою формування у населення позитивної громадської думки висвітлення на офіційному сайті сільської ради інформації про роботу працівників поліції, громадських формувань, інших підприємств, які приймають участь в реалізації заходів даної програми.
    11. З метою профілактики злочинності в підлітковому та молодіжному середовищі аналіз стану та ефективності залучення підлітків та молоді до масових занять фізичною культурою та спортом, проведення систематичних змагань, інших фізкультурно-оздоровчих заходів та здійснювати скоординований план дій щодо активізації спортивно-масової роботи серед молоді за місцем проживання, навчання, праці.
    12. Розроблення заходів щодо охорони громадського порядку, особливо у нічний час, сприяння суворому дотриманню графіків роботи закладів, які працюють у вечірній та нічний час ( кафе, бари, ресторани).
    13. З метою вирішення комплексу завдань з попередження правопорушень, їх фіксації, миттєвого реагування на злочини – подальше розширення системи відеоспостереження, об'єднання всіх засобів відеофіксації в єдину глобальну систему централізованого відеоспостереження «Безпечне село».
    V. Обсяги та джерела фінансування Програми
    Заходи програми виконуються посадовими особами органу місцевого самоврядування, працівниками районного відділу поліції спільно з громадськими організаціями, формуваннями та профільними підприємствами.
    Фінансування Програми здійснюється в межах фінансових можливостей місцевого бюджету та інших передбачених законодавством джерел.
    Для створення системи централізованого відеоспостереження „БЕЗПЕЧНЕ СЕЛО" необхідно в бюджеті сільської ради передбачити кошти на придбання додаткових засобів спостереження, їх встановлення та обслуговування. Також передбачається фінансування підприємств, які надають послуги у сфері забезпечення громадської безпеки, охорони правопорядку та громадського порядку, матеріально-фінансова підтримка громадських формувань та об'єднань.
    Орієнтовний обсяг коштів, необхідний для виконання Програми на 2018-рік, становить: _144 000,00 грн.: в тому числі :
    144 000,00 грн. – оплата послуг підприємства у сфері забезпечення громадської безпеки, охорони правопорядку та громадського порядку.
    При необхідності фінансування додаткових заходів Програми видатки можуть бути збільшені відповідно до потреб.
    VІ. Система управління та контролю ходу виконання Програми
    Координація та контроль виконання заходів Програми здійснюється Микулицькою сільською радою. Управління бюджетними коштами здійснює розпорядник коштів.

    З метою об'єднання зусиль органу місцевого самоврядування, правоохоронних органів, профільних підприємств різних форм власності, громадських організацій та громадськості для забезпечення додержання конституційних прав і свобод громадян, їх особистої безпеки, охорони громадського порядку та профілактики злочинності на території селища Немішаєве, на виконання Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», враховуючи пропозиції постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, забезпечення діяльності депутатів, захисту прав і свобод громадян, керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія Микулицької сільської ради ВИРІШИЛА :

    1.Затвердити програму «БЕЗПЕЧНЕ СЕЛО" на 2018 рік.
    2. При формуванні сільського бюджету передбачати видатки, пов'язані з реалізацією заходів Програми в межах асигнувань по загальному фонду бюджету.
    3.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, забезпечення діяльності депутатів, захисту прав і свобод громадян.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    УІ.С Л У Х А Л И : Про затвердження Програми земельної реформи території Микулицької сільської ради на 2018-2020 роки».

    Д О П О В І Д А В: Перевозник П.П. – сільський голова, який ознайомив всіх депутатів з Програмою земельної реформи території Микулицької сільської ради на 2018-2020 роки» на 2018 рік, а саме:
    1. Загальні положення
    Конституція України визначила, що земля є основним національним багатством і перебуває під особливою охороною держави. Держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки.
    Земельна реформа в Україні є важливою складовою частиною загальнодержавної економічної реформи, яка здійснюється у зв'язку з переходом економіки держави до ринкових відносин.
    Головне завдання земельної реформи полягає у тому, щоб за допомогою правових норм, фінансово-економічних важелів забезпечити проведення робіт щодо землеустрою, створити автоматизований державний банк даних про власників землі і землекористувачів, екологічний стан територій, підвищити відповідальність усіх суб'єктів господарювання на землі за раціональне використання та збереження родючості грунтів, зробити їх матеріально і морально зацікавленими у проведенні заходів щодо захисту і відтворення продуктивної сили землі.
    Сучасний стан розвитку земельних відносин вимагає розробки прогнозів та програм стратегічного характеру.
    У Програмі визначені основні напрями проведення земельної реформи , намічені заходи щодо охорони земель та проведення робіт по відновленню і поліпшенню стану ґрунтів.
    Програма має сприяти активізації процесу загального розвитку земельних відносин та стати основою для розробки спеціальних програм місцевого рівня і визначити механізми, за допомогою яких можливо в найкоротші строки досягти зазначених цілей та докорінно поліпшити охорону земельних ресурсів. Ними слід вважати:
    • проведення землевпорядних робіт з обов'язковим урахуванням не лише соціально-економічних, а й екологічних чинників і вимог, а також радикальні зміни у формах, характері та структурі використання земель;
    • розробку і реалізацію комплексу правових, нормативних, організаційних, економічних та техніко-технологічних заходів, спрямованих на запровадження контурно-меліоративної організації території сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств, застосування грунто-природозахисних технологій у землеробстві, екологобезпечних методів хімізації сільськогосподарського виробництва і ін.;
    • створення системи ефективного та дійового контролю за використанням земель, охороною грунтів і виконанням заходів, спрямованих на підвищення їх родючості, за дотриманням вимог комплексної охорони у кожному сільськогосподарському підприємстві та фермерському господарстві, а також іншими власниками землі і землекористувачами;
    • проведення грошової оцінки землі, створення ринку землі, складання планів земельно-господарського землеустрою та проведення робіт по розмежуванню державної та комунальної власності та інвентаризації земель .
    2. Характеристика населеного пункту.

    2.1. Розташування. Населення. Природно-кліматичні умови.

    Село Микуличі Бородянського району Київської області знаходиться на відстані 14 км від районного центру - селища Бородянка.
    Село є адміністративно-територіальним центром Микулицької сільської ради , за даними якої, чисельність населення складає понад 3500 чоловік, налічується 1221 садиб.
    Основною структурно-планіровочною одиницею населенного пункту є квартали із одно-, дво-, трьох сторонньою забудовою та по периметру. Забудова малоповерхова, в основному садибного типу.
    За функціональним призначенням територія населенного пункту поділяється на сельбищну та громадську. На сельбищній території розміщенний громадський центр села.
    Село має центральнее водопостачання, електрофіковане, газофіковане.
    Село має досить розвинуту шляхову мережу. По його території проходять залізниця Київ-Коростень, а також автомобільні шляхи республіканського значення: Київ – Ковель.
    Клімат села за "Агрокліматичним довідником по адміністративних районах Київської області" відноситься до першого агрокліматичного району (підрайону "а"), що характеризується помірно теплим зволоженим кліматом.
    Абсолютний мінімум температур становить -36 і відмічений у січні – лютому. Середньорічна кількість опадів складає 602 мм при цьому основна їх кількість (біля 75%) випадає в теплий період. Режим річних і місячних опадів нестабільний.
    В геоморфологічному відношенні територія населеного пункту відноситься до Поліської зони .
    Рельєф території населеного пункту рівнинний.
    Підгрунтові води залягають, як правило на глибині понад 3 м, а в понижених місцях - до 2 м. Ґрунтоутворюючі породи ґрунтів піски, супіски та суглинки. Територія безпечна щодо затоплення поверхневими водами. Небезпечні геологічні процеси відсутні.

    1.2. Земельний фонд

    Земельний фонд території Микулицької сільської ради становить 3061, 2 га , населеного пункту – 1314,1500 га.
    Основними землекористувачами є:

    ВСП НУБіП «Немішаївський агротехнічний колледж» - 1061,64 га
    Клавдівський держлісгосп – 720,24 га
    Землі у власності та користуванні громадян – 806,8 га

    3. Основні напрямки розвитку земельних відносин
    Фінансування та очікувані результати виконання Програми.

    3.1. Охорона земель - цілі та основні завдання охорони земель

    Основна мета охорони земель – це впровадження правових, організаційних та економічних заходів, спрямованих на відтворення і підвищення родючості земель, запобігання необгрунтованому вилученню земель із сільськогосподарського обороту, захист від шкідливих антропогенних впливів.
    Охорона земель і відтворення родючості грунтів – складна багатоаспектна проблема, вирішення якої потребує коштів, відповідних рішень законодавчого характеру. Певну роль в охороні земель можуть відіграти організаційні заходи, які не потребують великих додаткових затрат. Це спеціальні агротехнічні прийоми: безвідвальна оранка і оранка впоперек схилів, насичення сівозмін травами й іншими непросапними культурами.
    Але за допомогою лише окремих агротехнічних заходів не завжди можна забезпечити захист грунтів від антропогенних впливів. Потрібні нові принципові підходи до організації сучасного землекористування, які забезпечили б переведення його на екологобезпечний, грунто і природозберігаючий шлях розвитку, формування й функціонування стійких і сталих агроландшафтів.
    Такі завдання найбільш ефективно вирішуються завдяки впровадженню контурно-меліоративної організації території, яка передбачає грунтозахисну систему землеробства, ряд організаційно-економічних, агротехнічних, землевпорядних, гідротехнічних, лісомеліоративних заходів, що сприяють уповільненню ерозійних процесів.
    Принциповим заходом, що здійснюється у процесі складання і впровадження цієї системи, є вилучення з інтенсивного обробітку деградованих земель, ерозійнонебезпечних ділянок з метою їх заліснення, залуження чи істотного покращання з наступним по-верненням у склад орних земель.
    Одним з завдань земельної реформи є сфера охорони й раціонального використання земель , віднесено такі:
    - впровадження ґрунтозахисної системи землеробства з контурно – меліоративною організацією території;
    - будівництво , розширення та реконструкція протиерозійних, гідротехнічних, проти карстових, берегозакріплювальних, протизсувних, протиобвальних, протилавинних і проти селевих споруд, а також проведення заходів з захисту від підтоплення і затоплення, направлених на запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів, усуненню або зниженню до допустимого рівня їх негативного впливу на території та об»єкти. Проведення заходів щодо хімічної меліорації грунтів; та інші ... Що особливо стосується прочищення річки «Топірець» , яка проходить через село Микуличі та очистки всіх меліоративних каналів.

    3.2. Землевпорядне забезпечення реалізації Програми

    Заходи даної Програми мають бути реалізовані шляхом науково-обгрунтованого перерозподілу земель з формуванням раціональної системи землеволодінь і землекористувань з усуненням недоліків у розташуванні земель, створенням екологічно сталих ландшафтів і агросистем, інформаційного забезпечення правового, економічного, еколого-економічного і містобудівного механізму регулювання земельних відносин на всіх рівнях господарювання.
    Вирішення цих питань можливо лише за умови виконання землевпорядних робіт та заходів, які спрямовані на регулювання земельних відносин та раціональну організацію території , господарських структур.
    Реформування земельних відносин у рамках виконання Програми передбачає організацію та виконання таких видів землевпорядних робіт:
    1.Обгрунтування розміщення і встановлення межі територій з особливими природо-охоронними, рекреаційними і заповідними режимами.
    2.Складання проектів формування нових і впорядкування існуючих територій землеволодінь і землекористувань.
    3.Оновлення планово-картографічного матеріалу зйомок минулих років місцевої ради.
    4.Розробка проектів розмежування земель державної і комунальної власності.
    5.Складання проектів відведення земельних ділянок у власність та користування, винос меж у натурі (на місцевості) вилучених (викуплених) земель.
    6.Підготовку документів, що посвідчують право власності або право користування землею, під будівлями, які являються власністю територіальної громади села Микуличі.
    7. Розробка схеми землеустрою з техніко-економічного використання та охорони земель.

    Реалізація першочергових заходів з питань землеустрою буде проводитись за рахунок коштів Державного та місцевих бюджетів, а також за рахунок коштів власників землі і землекористувачів та здійснюватиметься державними та іншими землевпорядними організаціями, суб'єктами підприємницької діяльності, які мають на це ліцензію.

    3.3. Складання планів земельно-господарського устрою населеного пункту

    Реформування відносин власності на землю, формування земель комунальної власності, здійснення зонування території населених пунктів з метою визначення меж земель з особливим режимом використання, розвиток ринку землі зумовлюють необхідність користування традиційною землевпорядною та містобудівною документацією у відповідності до особливостей сучасної ринкової економіки.
    Одним із важливих документів, які розглядають просторове облаштування території з урахуванням вимог сучасних умов управління землями населеного пункту , є план земельно-господарського устрою території, генеральний план села Микуличі.
    Порядок складання плану земельно-господарського устрою населеного пункту включає в себе розробку схеми землевпорядкування, розміщення земельних ділянок під різні види будівництва (схема розташування забудови) з урахуванням запропонованої структури рекреаційних і пішохідних просторів, зонування земель сільського , природоохоронного, оздоровчого, історико-культурного, промислового та іншого призначення.
    Проведення робіт зі складанням планів земельно-господарського устрою населеного пункту дозволить упорядковувати відомості про земельні ділянки і землекористувачів цих ділянок, створити ринок землі, вирішувати питання забудови, планування і зонування, експлуатації інженерних мереж.

    3.4. Грошова оцінка земель населеного пункту

    Використання землі в Україні є платним.
    Плата за землю справляється у вигляді земельного податку або орендної плати, що визначається залежно від грошової оцінки земель. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.
    Грошова оцінка земель здійснюється з метою регулювання відносин при передачі землі у власність, спадщину, під заставу, при даруванні, купівлі-продажу земельної ділянки та оренди, визначенні ставки ціноутворення, обліку сукупної вартості основних засобів виробництва, визначення розміру внеску до статутних фондів акціонерних товариств, об'єднань, кооперативів.
    Грошова оцінка землі створює можливість для органів місцевого самоврядування поряд з нормативно-організаційними методами управління розвитком територій реалізувати свої регулятивні повноваження на підставі створення економічних умов і стимулів раціонального використання земель населених пунктів, створити необхідні умови для формування фінансово-економічної бази відповідних рад за рахунок справляння плати за землю.

    Обсяги фінансування робіт по поновленню нормативно-грошової оцінки земель
    Таблиця 2.
    № п/п Назва адміні. одиниці Загальна вартість робіт тис грн. Розподіл коштів по роках тис.грн.
    2018 2019
    1 2 3 4 5
    1 Микулицька сільська рада 155,0 155,0 0,00

    3.5. Інвентаризація земель

    Метою проведення інвентаризації земель населеного пункту є створення інформаційної бази для ведення державного земельного кадастру, регулювання земельних відносин, раціонального використання і охорони земельних ресурсів, оподаткування.
    Обліковим об'єктом інвентаризації є земельна ділянка, що знаходиться у власності або користуванні юридичних та фізичних осіб.

    Обсяги витрат на проведення робіт з інвентаризації земель наведені в таблиці 1.

    Таблиця 1
    Обсяги витрат на проведення робіт по інвентаризації земель населених пунктів та земель несільськогосподарського призначення
    № п/п Назва адмін. границі Загальна вартість робіт
    тис. грн Розподіл коштів по роках
    2018 2019 2020
    1 2 4 5 6 7 8
    1 Микулицька с\рада 200,0 200,0 0 0 0

    3.6. Розвиток ринку земель

    Приватна власність на землю в будь-якій країні стимулює її економічне зростання завдяки ефективному використанню наявних земельних ресурсів. Переваги приватної власності стають очевидними, коли існує діючий ринок землі. Ринок землі – це стабільність прав власності, можливість передачі їх від однієї особи до іншої, це відповідність цін на землю її реальній вартості. Ринок землі та приватна власність на землю сприяють:
    • ефективному землекористуванню;
    • зниженню обсягів витрат на господарювання;
    • збільшенню обсягів офіційної економіки.
    Розвиток легалізованого земельного ринку залежить від обсягів первинної приватизації земельних ділянок громадянами і юридичними особами, а також від забезпечення належного розвитку ринкової інфраструктури та стабільності системи прав на землю.
    Реалізація Програми дасть можливість суттєвого поповнення місцевих бюджетів унаслідок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.
    Фінансове забезпечення заходів Програми здійснюється за рахунок фінансування з Державного і місцевого бюджету, коштів, які надходять від підприємств та організацій в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, та за рахунок власників землі і землекористувачів.

    Відповідно до пункту 22 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 91 Бюджетного кодексу України та врахувавши рекомендації комісії з питань планування бюджету ,фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, підприємства, торгівлі ,регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин,лісового та водного господарства сесія Микулицької сільської ради В И Р І Ш И Л А:

    1.Затвердити Програму земельної реформи території Микулицької сільської ради на 2018-2020роки .

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    УІІ.С Л У Х А Л И : Про затвердження Програми раціонального використання водних ресурсів, охорони їх від забруднення, засмічення, вичерпання на території Микулицької сільської ради на 2018-2020 роки».

    Д О П О В І Д А В: Перевозник П.П. – сільський голова, який ознайомив з Програмою раціонального використання водних ресурсів, охорони їх від забруднення, засмічення, вичерпання на території Микулицької сільської ради на 2018-2020 роки», а саме:

    1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

    В умовах нарощування антропогенних навантажень на природне середовище, розвитку суспільного виробництва і зростання матеріальних потреб виникає необхідність розробки і дотримання особливих правил користування водними ресурсами, раціонального їх використання економічно спрямованого захисту.
    Ця Програма спрямована на реалізацію державної політики щодо поліпшення забезпечення якісною водою населення і галузей економіки , розв»язання водогосподарчих екологічних проблем , створення умов для переходу до сталого та ефективного функціонува- ння водогосподарського комплексу села.
    Розроблення Програми визначається такими факторами :
    - забезпечення екологічної безпеки та охорони навколишнього природного середовища на території села є обов»язком влади;
    - водні ресурси є об»єктом права власності народу України;
    - водні ресурси забезпечують усі сфери життя і господарської діяльності людини, є важливою складовою природних ресурсів ,яка значною мірою визначає можливості розвитку промисловості і сільського господарства, розміщення населених пунктів, організацію відпочинку та охорони здоров»я людей;
    - залучення великих обсягів водних ресурсів у господарський обіг їх забруднення ,зміна гідрогеологічного режиму на водозбірних площах, що призвели до порушення природної рівноваги, різкого зниження якості водоресурсного потенціалу, переважання де граційних процесів над самовідновною і самоочисною здатністю водних систем;
    - необхідності розв»язання проблем комплексного розвитку водного господарства з урахування потреб забезпечення охорони та раціонального використання усіх природних ресурсів, сучасних змін у природокористуванні , стратегій суспільного розвитку країни.

    2.МЕТА ТА ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ

    Метою Програми є впровадження державної політики , спрямованої на запобігання зростанню антропогенного впливу на довкілля , забезпечення екологічно безпечних умов життєдіяльності населення і господарської діяльності та захисту водних ресурсів від забруднення і виснаження , раціональне використання водних ресурсів, забезпечення сталого функціонування екосистем у басейнах річок села , запобігання шкідливій дії води і ліквідації їх наслідків.
    Виконання завдань та заходів Програми здійснюється за такими пріоритетними напрямами:
    1. Поліпшення якості забезпечення водними ресурсами населення і галузей економіки села , включаючи реконструкцію (ремонт) та підвищення екологічної надійності ставків, озер, каналів, водоводів, зокрема :
    - зменшення обсягів забруднення з точкових джерел;
    - зменшення обсягів забруднення з атмосфери;
    - реформування і вдосконалення системи поводження з побутовими та промисловими відходами;
    - забезпечення екологічно безпечного функціонування водосховищ, каналів, водопроводів та інших штучно створених водних об»єктів;
    - запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на водних об»єктах, удосконалення засобів ліквідації їх наслідків.

    4.ЗАХОДИ ЩОДО ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

    Здійснювані заходи по плісенню стану водойм мають локальний характер і направлені в основному на подолання негативних наслідків , а не на запобігання причин, що їх зумовили.
    Тому , перш за все , слід направити зусилля на :
    № Зміст заходу Термін виконання Відповідальний за виконання
    1 Проводити роботу про недопущення викидів в ріки і водойми неочищених стічних вод постійно виконавчий комітет сільської ради
    2 Припиняти нове промислове будівництво , не пов»язане безпосередньо із задоволенням потреб населення у населеному пункті з підвищеним рівнем забруднення природного середовища постійно виконавчий комітет сільської ради
    3 Тримати на контролі за вибором видів, норм, термінів та методів внесення отрутохімікатів і добрив , обробкою зерна і посівів ядохімікатами , за термінами проведення поливів культур в ув»язці з термінами внесення добрив і обробки посівів отрутохімікатами постійно виконавчий комітет сільської ради
    4 Тримати на контролі перехід до економічних методів управління природокористування , стимулювати раціональне використання водних ресурсів, економічно чисті виробництва, підприємства по переробці промислових та побутових відходів постійно виконавчий комітет сільської ради
    5 Проводити роботу по очищенню водних об»єктів та прибережних смуг постійно виконавчий комітет сільської ради
    6 Проводити роботу про недостовірність відповідальності та відшкодуванню збитків, заподіяних діяльністю ,що супроводжувались порушенням чинного законодавства постійно виконавчий комітет сільської ради

    З метою раціонального використання водних об»єктів , необхідно провести паспортизацію водних об»єктів та активізувати роботу по передачі їх в довгострокову оренду фізичними та юридичними суб»єктами із зобов»язанням їх здійснювати раціональне використання і належну водоохоронну діяльність. В результаті чого прибережні захисні смуги водойм стануть надійним захистом від замулення і забрудненя. Також одночасно буде вирішуватись ряд проблем , зокрема: наповнювання коштами місцевих бюджетів від оренди водойм та прибережних смуг; населення села забезпечуватиметься свіжою, якісною ставковою рибою місцевого вирощування.

    Обсяги витрат на проведення паспортизації водних об»єктів в таблиці 1.
    Таблиця 1
    Обсяги витрат на проведення паспортизації водних об»єктів
    № п/п Назва адмін. границі Загальна вартість робіт
    тис. грн Розподіл коштів по роках
    2018 2019 2020 примітка
    1 2 4 5 6 7
    1 Микулицька с\рада 50,0 50,0 0 0

    Фінансове забезпечення заходів Програми здійснюється за рахунок фінансування з Державного і місцевого бюджету та за рахунок коштів фізичних та юридичних суб»єктів , яким надано водні об»єкти в довгострокову оренду.
    Відповідно до пункту 22 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 91 Бюджетного кодексу України та врахувавши рекомендації комісії з питань планування бюджету ,фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, підприємства, торгівлі ,регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин,лісового та водного господарства сесія Микулицької сільської ради В И Р І Ш И Л А:

    1.Затвердити Програму раціонального використання водних ресурсів, охорони їх від забруднення , засмічення , вичерпання на території Микулицької сільської ради на 2018-2020 роки.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    УІІІ.С Л У Х А Л И : Про затвердження плану роботи постійної комісії з питань планування бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства на 2018 рік».

    ДОПОВІДАЛА: Примаченко Світлана Григорівна – головний бухгалтер,
    яка ознайомила всіх депутатів з планом роботи постійної комісії з питань планування бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства на 2018 рік».

    Відповідно до ст.26 п.23 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія Микулицької сільської ради В И Р І Ш И Л А:

    Затвердити план роботи постійної комісії з питань планування бюджету,фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, підприємства, торгівлі ,регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин,лісового та водного господарства на 2018рік./План роботи додається/.

    Голосували : " за "- 10 (десять)
    "проти " -1 (один)
    "утримались "

    ІХ.С Л У Х А Л И : Про затвердження загальної чисельності апарату ради та штатного розпису на 2018 рік.

    Д О П О В І Д А Л А: Примаченко Світлана Григорівна – головний бухгалтер.
    Відповідно до ст.26 п.5 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія Микулицької сільської ради В И Р І Ш И Л А:

    1.Затвердити загальну чисельність апарату ради в кількості 11 одиниць.
    2.Затвердити штатний розпис на 2018 рік.

    Голосували : " за "- 9 (дев»ять)
    "проти " – 2 (два)
    "утримались "

    Х.С Л У Х А Л И : Про затвердження структури виконавчого апарату сільської ради та кошторису видатків на утримання ради та її виконавчого апарату у 2018 році.

    Д О П О В І Д А Л А: Примаченко Світлана Григорівна – головний бухгалтер.
    Відповідно до ст.26 п.5 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» ,керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури , судів та інших органів», додатками № 54,57 та враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування бюджету ,фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, підприємства, торгівлі ,регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин,лісового та водного господарства сесія Микулицької сільської ради
    В И Р І Ш И Л А:
    1.Затвердити структуру виконавчого апарату сільської ради і його чисельність на 2018рік у кількості 11 штатних одиниць .
    2.Затвердити кошторис видатків на утримання сільської ради і її виконавчого апарату в сумі 1 830 900гривень на 2018 рік , в тому числі фонд оплати праці по кодах економічної класифікації :
    2111 - 1 300 100 гривень
    2120 - 286 100 гривень
    3.Затвердити схему посадових окладів , встановлених для державних службовців відповідних категорій органів місцевого самоврядування відповідних категорій органів місцевого самоврядування згідно додатків 48-54 і 57 Постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 року
    № 268 « Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади ,органів прокуратури, судів та інших органів « та розміри надбавок за ранг державного службовця згідно додатків 1-47,55 цієї Постанови.
    4.Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006року
    № 268 « Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади ,органів прокуратури, судів та інших органів « дозволити здійснювати :
    4.1. Преміювання сільського голови щомісячно в розмірі 10 відсотків посадового окладу до їх особистого вкладу у загальні результати роботи сільської ради , у межах фонду преміювання та у межах коштів передбачених кошторисом на 2018 рік.
    4.2. Преміювання сільського голови щомісячно в розмірі понад 300 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи за рахунок економії фонду оплати праці та у межах коштів передбачених кошторисом на 2018 рік.
    4.3.Надання сільському голові та працівникам виконавчого апарату ради допомоги на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати .
    4.4.Надання сільському голові та працівникам виконавчого апарату ради матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових потреб в розмірі середньомісячної заробітної плати.
    4.5.Виплати працівникам сільської ради згідно розпорядження сільського голови.
    4.6.Умови, порядок та розміри преміювання працівникам сільської ради визначаються у Положенні про преміювання, розробленому та затвердженому згідно діючого законодавства.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХІ.С Л У Х А Л И : Про сільський бюджет Микулицької сільської ради
    на 2018 рік.

    Д О П О В І Д А Л А: Примаченко Світлана Григорівна – головний бухгалтер, яка ознайомила всіх депутатів сільської ради з сільським бюджетом Микулицької сільської ради на 2018 рік, а саме:

    1.Визначити на 2018 рік:
    - доходи сільського бюджету у сумі 6079200,00грн., в тому числі доходи загального фонду сільського бюджету 6069500,00_ грн., доходи спеціального фонду сільського бюджету _9700,00_ грн., згідно з додатком №1 цього рішення;
    - видатки сільського бюджету у сумі 6079200,00 грн., в тому числі видатки загального фонду сільського бюджету _6069500,00 грн., видатки спеціального фонду сільського бюджету 9700,00 гривень;
    -профіцит загального фонду сільського бюджету у сумі _0,00__ грн., (передача коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду)) згідно з додатком №3 до цього рішення;
    -дефіцит спеціального фонду сільського бюджету у сумі _0,00__ грн. джерелами фінансування якого є передача коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку згідно з додатком №3 до цього рішення.
    2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів сільського бюджету на 2018 рік за кодом тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету та кодом функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету, по загальному фонду ___6069500,00_ грн. та спеціальному фонду ___9700,00______ грн. згідно з додатком №3 до цього рішення.
    3.Визначити оборотний касовий залишок бюджетних коштів сільського бюджету у сумі _122000,00__гривень.
    4.Затвердити на 2018 рік перелік об'єктів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету розвитку згідно з додатком №6 до цього рішення.

    5.Затвердити на 2018 рік резервний фонд сільського бюджету у сумі __0,00____ гривень.
    6. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду сільського(селищного) бюджету на 2018 рік за їх економічною структурою:
    - оплата праці працівників бюджетних установ;
    - нарахування на заробітну плату;
    - придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;
    - забезпечення продуктами харчування;
    - оплата комунальних послуг та енергоносіїв;
    - поточні трансферти населенню;
    - поточні трансферти місцевим бюджетам.
    7. Затвердити в складі видатків сільського бюджету кошти на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі _2147800,00____ грн. згідно з додатком №7 до цього рішення.
    8. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право Микулицькій сільській раді_ отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України:
    - позики на покриття тимчасових касових розривів сільського бюджету, пов'язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.
    9. Установити, що у загальному фонді сільського бюджету на 2018 рік до доходів належать надходження, визначені статтею _64_ Бюджетного кодексу України.
    10. Установити, що джерелами формування спеціального фонду сільського бюджету України на 2018 рік у частині доходів є надходження, визначені статтею _69-1_ Бюджетного кодексу України.
    11. Надати право сільській раді:
    - укладати в установленому порядку угоди з Управлінням Державної казначейської служби України в Бородянському районі про отримання короткотермінових позичок на покриття тимчасових касових розривів сільського бюджету, пов'язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в першу чергу на оплату праці працівників бюджетних установ та нарахування на заробітну плату, придбання продуктів харчування та медикаментів, оплату комунальних послуг та енергоносіїв в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами;
    - в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів сільського бюджету на депозитних рахунках згідно з Порядком, визначеним Кабінетом Міністрів України.
    12. Відповідно до статті 23 Бюджетного кодексу України надати право сільській раді:
    - у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів здійснювати перерозподіл видатків за функціональною класифікацією, включаючи резервний фонд бюджету, а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету) у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
    13. Микулицькій сільській раді забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.
    14.Головному розпоряднику коштів Микулицького сільського бюджету:
    - у тижневий термін після затвердження сільського бюджету забезпечити складання та затвердження кошторисів доходів і видатків бюджетних установ, планів використання бюджетних коштів одержувачів коштів сільського бюджету і подати їх до управління Державної казначейської служби України в Бородянському районі для здійснення фінансування видатків.
    - затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.
    15.Установити, що керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах або планах використання бюджетних коштів.
    16. Це рішення набирає чинності з 1 січня 2018 року.
    17. Додатки № 1-7 до цього рішення є його невід'ємною частиною.
    18. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань бюджету і фінансів, розвитку цінних паперів, інших фінансових інструментів.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХІІ.С Л У Х А Л И : Про внесення змін до рішення шістнадцятої сесії сьомого скликання від 22.11.2017року «Про сільський бюджет Микулицької сільської ради на 2017рік».

    Д О П О В І Д А Л А: Примаченко Світлана Григорівна – головний бухгалтер, яка ознайомила всіх депутатів сільської ради з змінами до рішення шістнадцятої сесії сьомого скликання від 22.11.2017року «Про сільський бюджет Микулицької сільської ради на 2017рік», а саме:

    Відповідно до частини 8 статті 78 Бюджетного кодексу України (зі наступними змінами),законів України «Про державний бюджет України на 2017рік» , розпорядження Бородянської РДА від 18.12.2017року № 381 «Про схвалення проекту змін до рішення Бородянської районної ради від 23.12.2016
    №164-14-VII «Про районний бюджет Бородянського району на 2017рік»:
    та на підставі протоколу постійної комісії з питань планування бюджету , фінансів та цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства від 15.12.2017року № 7 сесія Микулицької сільської ради вирішила :
    По спеціальному фонду
    ДОХОДИ
    1.Збільшити доходну частину спеціального фонду на суму 1914957,00грн.
    - по КБКД – 41034400 « субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво /капітальний ремонт/ реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання,будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу,соціального житла для дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації« на грудень на суму 1914957,00грн;
    ВИДАТКИ
    1.Збільшити видаткову частину спеціального фонду бюджету на суму 1914957,00грн.
    по КФК 6160 «проектні,будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання,наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей сиріт,дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа»
    КЕКВ 3121»капітальне будівництво / придбання / житла» на грудень на суму 1914957,00грн.
    Розглянувши рекомендації постійної комісії з питань планування
    бюджету , фінансів та цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства та керуючись ст.26 п.23 Закону України «про місцеве самоврядування в Україні «сесія сільської ради В И Р І Ш И Л А :

    1.У абзаці 1п.1 « 7734800,00» = « 6107200,00» + «1627600,00« .
    замінити на цифри « 9649757,00» = « 6107200,00» + «3542557,00« .
    2. Викласти додаток 1,2,3 до рішення у новій редакції ,що додається.
    3.Контроль за виконання даного рішення покласти на постійну
    комісію з питань планування бюджету , фінансів та цін.
    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "
    ХІІІ.С Л У Х А Л И : Про затвердження перспективного плану роботи Микулицької сільської ради УІІ скликання на перше півріччя 2018 року.

    ДОПОВІДАЛА : Куденок Л.А.- секретар сільської рада, яка ознайомила всіх депутатів сільської ради з перспективним планом роботи Микулицької сільської ради УІІ скликання на перше півріччя 2018 року.
    Відповідно до п.7 частини 1 ст.26 Закону України " Про місцеве самоврядування в Україні ", сесія Микулицької сільської ради
    В И Р І Ш И Л А:

    Затвердити перспективний план роботи Микулицької сільської ради УІІ скликання на перше півріччя 2018 року. / План роботи додається/.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХІУ.С Л У Х А Л И : Про рекомендації щодо декларування до чергового етапу електронного декларування за 2017 рік.
    ДОПОВІДАЛА : Куденок Л.А.- секретар сільської рада, яка ознайомила всіх депутатів сільської ради з рекомендаціями щодо декларування до чергового етапу електронного декларування за 2017 рік.
    На виконання доручення першого Віце-прем'єр-міністра України Міністра економічного розвитку і торгівлі України С. Кубіва від 01.12.2017 року № 10851/11-12 до листа Національного агентства з питань запобігання корупції від 21.11.2017р. № 93-01/42182/17 « Про вжиття невідкладних заходів реагування» . У зв'язку з цим Національне агентство розробило «Рекомендації суб'єктам декларування до чергового етапу електронного декларування в Україні» з метою завчасної підготовки до чергового етапу декларування, та полегшення собі роботи з Реєстром, сесія Микулицької сільської ради, ВИРІШИЛА:
    1. Депутатам Микулицької сільської ради перевірити адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у Вашому персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр).
    2. Перевірити термін дії та працездатність Вашого електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) для роботи з Реєстром.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "
    ХУ.С Л У Х А Л И : Про звіти депутатів сільської ради перед виборцями.

    ДОПОВІДАЛА : Куденок Л.А.- секретар сільської рада.

    Відповідно до рішення 15 сесії сьомого скликання від 28.08.2017 року «Про встановлення графіку звітування депутатів сільської ради перед своїми виборцями та на виконання ч.1 ст.16 Закону України " Про статус депутатів мысцевих рад", та пункту 12 статті 26 Закону України " Про місцеве самоврядування в Україні ", сільська рада ВИРІШИЛА:

    1. Депутатам сільської ради з січня по квітень 2018 року відзвітуватись про свою роботу перед виборцями відповідних виборчих округах на відкритих пленарних засіданнях сесії в приміщенні сільської ради, з запрошенням представників від сільської громади.
    2. Подати секретарю сільської ради в письмовому вигляді депутатські звіти,із зауваженями та пропозиціями, висловлених виборцями на адресу ради, а також про доручення, дані депутатові у зв"язку з його депутатською діяльністю та оприлюднити на сайті сільської ради.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХУІ.С Л У Х А Л И : Про утворення житлово-комунальне підприємство «Микуличі» Микулицької сільської ради, Бородянського району, Київської області.

    ДОПОВІДАВ : Перевозник П.П. – сільський голова.

    Керуючись статтями 26, 60 Закону України " Про місцеве самоврядування в Україні ", Цтвільним, Господарським кодексами України, з метою сприяння розвитку Микулицької територіальної громади, а також з метою здійснення комерційної господарської діяльності, враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії сільської ради з питань комунальної власності, приватизації, капітального будівництва, архітектури, транспорту, розвитку інфраструктури, зв»язку, засобів масової інформації, екології, надзвичайних ситуацій, благоустрою та соціального захисту населення сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

    1. Утворити юридичну особу публічного права – житлово-комунальне підприємство «Микуличі» Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області.
    2. Затвердити Статут житлово-комунального підприємства «Микуличі» Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області згідно з додатком 1.
    3. Установити розмір матеріальних ресурсів, що передаються до статутного капіталу житлово-комунального підприємства «Микуличі» Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області в обсязі не менше п»яти тисяч гривень.
    4. Призначити на посаду виконуючого обов»язки директора житлово-комунального підприємства «Микуличі» Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області Мужаровського Олекксандра Альфредовича.
    5. Виконуючому обов»язки директора провести державну реєстрацію юридичної особи житлово-комунального підприємства «Микуличі» Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області відповідно до чинного законодавства.
    6.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, приватизації, капітального будівництва, архітектури, транспорту, розвитку інфраструктури, зв»язку, засобів масової інформації, екології, надзвичайних ситуацій, благоустрою та соціального захисту населення.
    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХУІІ.С Л У Х А Л И : Про затвердження плану постійної комісії з питань комунальної власності, приватизації, капітального будівництва, архітектури, транспорту, розвитку інфраструктури, зв»язку, засобів масової інформації, екології, надзвичайних ситуацій, благоустрою та соціального захисту населення.

    ДОПОВІДАЛА : Куденок Л.А.- секретар сільської рада.
    Відповідно до ст.26 п.23 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія Микулицької сільської ради В И Р І Ш И Л А:

    1.Затвердити план роботи постійної комісії з питань комунальної власності , приватизації, капітального будівництва, архітектури , транспорту, розвитку

    інфраструктури, зв»язку , засобів масової інформації,екології,надзвичайних
    ситуацій , благоустрою та соціального захисту населення на 2018рік.
    /План роботи додається/.
    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХУІІІ.С Л У Х А Л И : Про продовження терміну дії договору оренди від 05.01.2015 року № 1 на приміщення ДНЗ «Ялинка» села Микуличі.

    Д О П О В І Д А В : Перевозник П.П. – сільський голова.
    Враховуючи рекомендації постійної комісії з питань комунальної власності , приватизації ,капітального будівництва , архітектури, транспорту, розвитку інфраструктури зв»язку ,засобів масової інформації ,екології, надзвичайних ситуацій, благоустрою та соціального захисту населення та відповідно до ст.26 п.51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія Микулицької сільської ради В И Р І Ш И Л А:

    1.Продовжити термін дії договору оренди від 05.01.2015року № 1 на приміщення ДНЗ»Ялинка» до 31 грудня 2018 року.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХІХ.С Л У Х А Л И : Про продовження терміну дії договору оренди від 08.02.2017 року б/н на кімнату сільської ради під сільський будинок культури.

    Д О П О В І Д А В : Перевозник П.П. – сільський голова, який зачитав питання, щодо продовження терміну дії договору оренди від 08.02.2017 року б/н на кімнату сільської ради під сільський будинок культури, на що депутати сільської ради виступили, а саме:
    Депутат сільської ради Гончаренко В.І., сказав, про те що навіщо ми будемо продовжувати договір , якщо за рік в селі було проведено два свята, а саме: День Перемоги та День Села;
    Депутат сільської ради Пархоменко Л.О., також висловила свою думку щодо не проведення інших заходів на території села Микуличі.
    Дані виступи підтримали всі присутні депутати.

    Ознайомившись з рекомендаціями постійної комісії з питань комунальної власності , приватизації ,капітального будівництва , архітектури, транспорту, розвитку інфраструктури зв»язку ,засобів масової інформації ,екології, надзвичайних ситуацій, благоустрою та соціального захисту населення та виступами депутатів та відповідно до ст.26 п.51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія Микулицької сільської ради
    В И Р І Ш И Л А:

    1.Не продовжувати термін дії договору оренди від 08.02.2017року б/н на кімнату сільської ради під сільський будинок культури до 31 грудня 2018 року.

    Голосували : " за "-
    "проти " - одноголосно
    "утримались "

    ХХ.С Л У Х А Л И : Про продовження терміну дії договору № 3 від 29.08.2017 року на оренду легкового автомобіля MERSEDES- BENS до 31.12.2018 року.

    Д О П О В І Д А Л А: Примаченко Світлана Григорівна – головний бухгалтер.

    Відповідно договору № 3 від 29.08.2017 року на оренду легкового автомобіля MERSEDES-BENS, державний номер : АІ 7712 CH та згідно пункту 43 статті 26, Закону України " Про місцеве самоврядування в Україні ", сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

    Продовжити термін дії договору № 3 від 29 серпня 2017 року на оренду автомобіля MERSEDES-BENS, державний номер : АІ 7712 CH до 31.12.2018 року з орендною платою на рік в сумі 0,00 грн. ( нуль грн.. 00 коп.) для потреб Микулицької сільської ради.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХІ.С Л У Х А Л И : Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення десяти земельних ділянок у користування на умовах оренди ПрАТ «Київобленерго».

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .
    Розглянувши клопотання директора з юридичних питань ПрАТ «Київобленерго» Тарасюк Т.М., відповідно до стат. 12,93,122,123, 124, Земельного Кодексу України, ст.. 3-5, 16 Закону України «Про оренду землі», статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:
    1. Надати дозвіл ПрАТ «Київобленерго» на розробку проекту землеустрою щодо відведення десяти земельних ділянок у користування на мовах оренди для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії, під 9 опор ПЛ-10кВ та ТП-10/0,4кВ, орієнтовною площею 0,00 70га в с. Микуличі ( 0,0004га, під 7 опорами ПЛ-10кВ, 0,0010га. під 2 опорами ПЛ-10 кВ 0,0022га під ТП-10/0,4кВ), Микулицької сільської ради, Бородянського району, Київської області.
    2. Виготовлення проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки у користування на умовах оренди замовити в землевпорядній організації, яка має відповідний дозвіл (ліцензію) на виконання цих робіт.
    3. Розроблений проект землеустрою, щодо відведення земельних ділянок у користування на умовах оренди погодити відповідно до ст. 186-1 Земельного Кодексу України.
    4. Після відповідного погодження документації із землеустрою та проведення
    державної реєстрації земельної ділянки проект землеустрою надати на розгляд і затвердження сесії Микулицької сільської ради.
    5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХІІ.С Л У Х А Л И : Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр.Ахметову Андрію Олександровичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на території Микулицької сільської ради.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .

    Розглянувши заяву гр. Ахметова Андрія Олександровича, про надання у власність земельну ділянку орієнтованою площею 0,05 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд по вул. Покровська, 85, в с. Микуличі на території Микулицької сільської ради, Бородянського району, Київської області, відповідно до стат. 12 , 33 або 35 або 40 116 ,118 121,184, 186, розділу X «Перехідні положення» Земельного Кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:
    1. Надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр. Ахметову Андрію Олександровичу, орієнтовною площею 0,05 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд по вул. Покровська, 85, в. с. Микуличі на території Микулицької сільської ради, Бородянського району, Київської області,
    2. Виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність замовити в землевпорядній організації, яка має відповідний дозвіл (ліцензію) на виконання цих робіт, або сертифікованого інженера-землевпорядника, у строк що обумовлений угодою сторін.
    3. Розроблений проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки погодити відповідно до ст. 186-1 Земельного Кодексу України.
    4. Після відповідного погодження документації із землеустрою та проведення державної реєстрації земельної ділянки даний проект землеустрою надати на розгляд і затвердження сесії Микулицької сільської ради.
    5. Підготовка проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки у власність не дає право на її використання до встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та отримання документа, який посвідчує право власності на земельну ділянку.
    6. Визнати таким, що втратило чинність рішення 16 сесії 7 скликання Микулицької сільської ради від 22.11.2017р. «Про надання земельної ділянки в постійне користування».

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХІІІ.С Л У Х А Л И : Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр.Сивурі Павлу Олександровичу для ведення особистого селянського господарства на території Микулицької сільської ради.
    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .

    Розглянувши заяву гр. Сивури Павла Миколайовича, про надання у власність земельну ділянку, площею 0,08 га, для ведення особистого селянського господарства в с. Микуличі між вул. Садова та вул. Старосільська, на території Микулицької сільської ради, Бородянського району Київської області, відповідно до стат. 12 , 33 або 35 або 40 ,116 ,118 121,184 , 186, розділу X «Перехідні положення» Земельного Кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань земельних відносин, лісового та водного господарства, екології, надзвичайних ситуацій, благоустрою, соціального захисту населення Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

    1. Надати дозвіл на розробку проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки у власність гр. Сивурі Павлу Миколайовичу, площею 0,08 га, для ведення особистого селянського господарства в с. Микуличі між вул. Садова та вул. Старосільська, на території Микулицької сільської ради, Бородянського району, Київської області.
    2. Виготовлення проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки у власність замовити в землевпорядній організації, яка має відповідний дозвіл (ліцензію) на виконання даних видів робіт, або сертифікованого інженера-землевпорядника, у строк що обумовлений угодою сторін.
    3. Розроблений проект землеустрою, щодо відведення земельної ділянки погодити відповідно до ст. 186-1 Земельного Кодексу України.
    4. Після відповідного погодження документації із землеустрою та проведення державної реєстрації земельної ділянки даний проект землеустрою надати на розгляд і затвердження сесії Микулицької сільської ради.
    5. Підготовка проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність не дає право на її використання до встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та отримання документа, який посвідчує право власності на земельну ділянку.
    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХІУ.С Л У Х А Л И : Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр.Шатохіну Володимиру Михайловичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на території Микулицької сільської ради.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .

    Розглянувши заяву гр. Шатохіна Володимира Михайловича, про надання у власність земельну ділянку площею 0,1595 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд по вул. Соборна, 4, в с. Микуличі на території Микулицької сільської ради, Бородянського району, Київської області, відповідно до стат. 12 , 33 або 35 або 40 116 ,118 121,184, 186, розділу X «Перехідні положення» Земельного Кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:
    1. Надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр. Шатохіну Володимиру Михайловичу, площею 0,1595 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд по вул. Соборна, 4, в. с. Микуличі на території Микулицької сільської ради, Бородянського району, Київської області,
    2. Виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність замовити в землевпорядній організації, яка має відповідний дозвіл (ліцензію) на виконання цих робіт, або сертифікованого інженера-землевпорядника, у строк що обумовлений угодою сторін.
    3. Розроблений проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки погодити відповідно до ст. 186-1 Земельного Кодексу України.
    4. Після відповідного погодження документації із землеустрою та проведення державної реєстрації земельної ділянки даний проект землеустрою надати на розгляд і затвердження сесії Микулицької сільської ради.
    5. Підготовка проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки у власність не дає право на її використання до встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та отримання документа, який посвідчує право власності на земельну ділянку.
    6. Визнати таким, що втратило чинність рішення 16 сесії 7 скликання Микулицької сільської ради від 22.11.2017р. «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою».

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХУ.С Л У Х А Л И : Про затвердження технічної докуменнтації із землеустрою щодо встановлення ( відновлення) меж земельної ділянки в натурі ( на місцевості) та передачу даної земельної ділянки у власність гр. Лакатош Івану Івановичу.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .

    Розглянувши заяву Лакатош Івана Івановича, про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), гр. Лакатош Івану Івановичу, в с. Микуличі по вул. Варшавська, 19, керуючись ст. ст. 12,21,40,81,116,118,121 Земельного Кодексу України, пунктом 34 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», ст. 55 Закону країни «Про землеустрій», пунктами 3,6 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», Законом України «Про державний земельний кадастр», Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів країни щодо визначення складу, змісту та порядку погодження документації із землеустрою», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:
    1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500га, кадастровий номер 3221085501:02:027:0039, гр. Лакатош Івану Івановичу за адресою: Київська область, Бородянський район, с. Микуличі вул. Варшавська, 19.
    2. Передати гр. Лакатош Івану Івановичу у власність земельну ділянку площею 0,2500га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд по вул. Варшавська, 19, в с. Микуличі Бородянського району Київської області.
    3. гр. Лакатош І.І. :
    3.1.зареєструвати речове право на земельну ділянку у встановленому законодавством порядку;
    3.2. виконувати обов'язки власника земельної ділянки відповідно до ст. 91 Земельного кодексу України.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХУІ.С Л У Х А Л И : Про затвердження технічної докуменнтації із землеустрою щодо встановлення ( відновлення) меж земельної ділянки в натурі ( на місцевості) та передачу даної земельної ділянки у власність гр. Дзюбинській Олені Миколаївні.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .

    Розглянувши заяву Дзюбинської Олени Миколаївни, про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), гр. Дзюбинській Олені Миколаївні, в с. Микуличі по вул. Привітна, 37, керуючись ст. ст. 12,21,40,81,116,118,121 Земельного Кодексу України, пунктом 34 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», ст. 55 Закону країни «Про землеустрій», пунктами 3,6 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», Законом України «Про державний земельний кадастр», Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів країни щодо визначення складу, змісту та порядку погодження документації із землеустрою», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:
    1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1517га, кадастровий номер 3221085501:02:016:0046, гр. Дзюбинській Олені Миколаївні за адресою: Київська область, Бородянський район, с. Микуличі вул. Привітна, 37.
    2. Передати гр. Дзюбинській Олені Миколаївні у власність земельну ділянку площею 0,1517га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд по вул. Привітна, 37, в с. Микуличі Бородянського району Київської області.
    3. гр. Дзюбинській О.М. :
    3.1.зареєструвати речове право на земельну ділянку у встановленому законодавством порядку;
    3.2. виконувати обов'язки власника земельної ділянки відповідно до ст. 91 Земельного кодексу України.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "
    ХХУІІ.С Л У Х А Л И : Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність цільове призначення, якої змінюється із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» на території Микулицької сільської ради Бородянського району Київської області, площею 0,2500 га гр. Костенко Валерію Никифоровичу.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .

    Розглянувши клопотання директора ТОВ «Холенд» Холоденко К.П., про затвердження проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» площею 0,2500 га, що розташована на території Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області, Костенку Валерію Никифоровичу, який проживає в с. Микуличі вул. Зелена, 30, ідентифікаційний номер 1459308539, який розроблений ТОВ «Холенд», керуючись Законом України «Про землеустрій», ст.ст.12 , 93, 120,124, 125,126,141,142, 186, п.12 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України, відповідно до п.34, ст..26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

    1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється, із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» площею 0,2500 га ( кадастровий номер земельної ділянки 3221085500:07:001:0107), що розташована на території Микулицької сільської ради, Бородянського району Київської області, гр. Костенку Валерію Никифоровичу, який проживає в с. Микуличі вул. Зелена, 30, ідентифікаційний номер 1459308539.
    2. Змінити цільове призначення земельної ділянки (кадастровий номер: 3221085500:07:001:0107) яка розташована на території Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області, з земель для ведення особистого селянського господарства на землі для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, площею 0,2500 га., що належить гр. Костенку Валерію Никифоровичу, на праві приватної власності.
    3. Костенку Валерію Никифоровичу, оформити право власності на вищезазначену земельну ділянку згідно чинного законодавства.
    4. Управлінню Держгеокадастру у Бородянському районі внести зміни в земельно-облікову документацію.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХУІІІ.С Л У Х А Л И : Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність цільове призначення, якої змінюється із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» на території Микулицької сільської ради Бородянського району Київської області, площею 0,2000 га гр. Костенко Людмилі Миколаївні.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .

    Розглянувши клопотання директора ТОВ «Холенд» Холоденко К.П., про затвердження проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» площею 0,2000 га, що розташована на території Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області, Костенко Людмилі Миколаївні, яка проживає в с. Микуличі вул. Зелена, 30, ідентифікаційний номер 1424304362, який розроблений ТОВ «Холенд», керуючись Законом України «Про землеустрій», ст.ст.12 , 93, 120,124, 125,126,141,142, 186, п.12 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України, відповідно до п.34, ст..26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

    1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється, із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» площею 0,2000 га ( кадастровий номер земельної ділянки 3221085500:04:004:0071), що розташована на території Микулицької сільської ради, Бородянського району Київської області, гр. Костенко Людмилі Миколаївні, яка проживає в с. Микуличі вул. Зелена, 30, ідентифікаційний номер 1424304362.
    2. Змінити цільове призначення земельної ділянки (кадастровий номер: 3221085500:04:004:0071) яка розташована на території Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області, з земель для ведення особистого селянського господарства на землі для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, площею 0,2000 га., що належить гр. Костенко Людмилі Миколаївні, на праві приватної власності.
    3. Костенко Людмилі Миколаївні, оформити право власності на вищезазначену земельну ділянку згідно чинного законодавства.
    4. Управлінню Держгеокадастру у Бородянському районі внести зміни в земельно-облікову документацію.
    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХІХ.С Л У Х А Л И : Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність цільове призначення, якої змінюється із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» на території Микулицької сільської ради Бородянського району Київської області, площею 0,2500 га гр. Подолько Володимиру Івановичу.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .

    Розглянувши клопотання директора ТОВ «Холенд» Холоденко К.П., про затвердження проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» площею 0,2500 га, що розташована на території Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області, Подольку Володимиру Івановичу, який проживає в с. Микуличі вул. Хутірська, 28, ідентифікаційний номер 1453304357, який розроблений ТОВ «Холенд», керуючись Законом України «Про землеустрій», ст.ст.12 , 93, 120,124, 125,126,141,142, 186, п.12 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України, відповідно до п.34, ст..26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

    1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється, із земель «для ведення особистого селянського господарства» на землі «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» площею 0,2500 га ( кадастровий номер земельної ділянки 3221085500:07:001:0144), що розташована на території Микулицької сільської ради, Бородянського району Київської області, гр. Подольку Володимиру Івановичу, який проживає в с. Микуличі вул. Хутірська, 28, ідентифікаційний номер 1453304357.
    2. Змінити цільове призначення земельної ділянки (кадастровий номер: 3221085500:07:001:0144) яка розташована на території Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області, з земель для ведення особистого селянського господарства на землі для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, площею 0,2500 га., що належить гр. Подольку Володимиру Івановичу, на праві приватної власності.
    3. Подольку Володимиру Івановичу, оформити право власності на вищезазначену земельну ділянку згідно чинного законодавства.
    5. Управлінню Держгеокадастру у Бородянському районі внести зміни в земельно-облікову документацію.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХХ.С Л У Х А Л И : Про затвердження документації із землеустрою та надання земельної ділянки у власність гр. Примаченко Надії Петрівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в с.Микуличі по вулиці Кооперативна,103.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .

    Розглянувши Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр. Примаченко Надії Петрівні, площею 0,2500га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в с. Микуличі вул. Кооперативна, 103, на території Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області, відповідно до статей 12 , 33 або 35 або 40 ,116 ,118 ,121 ,184 , 186, розділу X «Перехідні положення» Земельного Кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

    1. Затвердити «Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр. Примаченко Надії Петрівні, площею 0,2500 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в с. Микуличі вул. Кооперативна, 103, на території Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області»
    2. Надати у власність гр. Примаченко Надії Петрівні, земельну ділянку площею 0,2500га, кадастровий номер 3221085501:02:013:0065, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, розташовану в с. Микуличі вул. Кооперативна, 103, на території Микулицької сільської ради Бородянського району Київської області.
    3. Приступити до використання земельної ділянки після встановлення її меж в натурі ( на місцевості) та здійснення державної реєстрації права приватної власності у Державному реєстрі речових прав
    4. Земельну ділянку використовувати за цільовим призначенням, з дотриманням вимог статті 20,91,103 Земельного кодексу України та інших нормативно-правових актів.
    5. Контроль за виконання пунктів 1,2 цього наказу залишаю за собою.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХХІ.С Л У Х А Л И : Про затвердження документації із землеустрою та надання земельної ділянки у власність гр. Ковальчук Андрію Сергійовичу для ведення особистого селянського господарства в с.Микуличі по вулиці Сонячна, б/н.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .

    Розглянувши Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр. Ковальчук Андрію Сергійовичу, площею 0,1061га, для ведення особистого селянського господарства в с. Микуличі вул. Сонячна, б/н, на території Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області, відповідно до статей 12 , 33 або 35 або 40 ,116 ,118 ,121 ,184 , 186, розділу X «Перехідні положення» Земельного Кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

    1. Затвердити «Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр. Ковальчук Андрію Сергійовичу, площею 0,1061 га, для ведення особистого селянського господарства в с. Микуличі вул. Сонячна, б/н, на території Микулицької сільської ради Бородянського району, Київської області»
    2. Надати у власність гр. Ковальчук Андрію Сергійовичу, земельну ділянку загальною площею 0,1061га, кадастровий номер 3221085500:03:001:0241, для ведення особистого селянського господарства, розташовану в с. Микуличі вул. Сонячна, б/н, на території Микулицької сільської ради Бородянського району Київської області.
    3. Приступити до використання земельної ділянки після встановлення її меж в натурі ( на місцевості) та здійснення державної реєстрації права приватної власності у Державному реєстрі речових прав
    4. Земельну ділянку використовувати за цільовим призначенням, з дотриманням вимог статті 20,91,103 Земельного кодексу України та інших нормативно-правових актів.
    5. Контроль за виконання пунктів 1,2 цього наказу залишаю за собою.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХХІІ.С Л У Х А Л И : Про відмову у наданні дозволу на виготовлення Проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність гр. Глущенко Олександру Володимировичу орієнтованою площею 0,0203 га та 0,0052 га, в с.Микуличі вул.. Миру, 1/1, та трасою Київ-Ковель.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .

    Розглянувши заяву гр. Глущенко Олександра Володимировича, про надання дозволу на виготовлення Проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, орієнтовною площею 0,0203га та 0,0052га, в с. Микуличі по вул. Миру,1/ 1, та трасою Київ – Ковель, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», п. 4ст. 116, п.2 ст. 118, ст.. 121, Земельного кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

    1. Відмовити у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність гр. Глущенко Олександру Володимировичу, орієнтовною площею 0,0203га, та 0,0052га, по вул. Миру 1/1 та трасою Київ - Ковель в с. Микуличі Бородянського району Київської області, а саме невідповідність місця розташування об'єктів вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генерального плану населеного пункту та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування території населеного пункту, затверджених у встановленому законом порядку.

    2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХХІІІ.С Л У Х А Л И : Про відмову у наданні дозволу на виготовлення Проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадянину Зайченко Миколі Степановичу площею 0,0362 га в с.Микуличі по вул.. Вишнева.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .
    Розглянувши заяву гр. Зайченко Миколи Степановича, про надання дозволу на виготовлення Проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, Зайченко Миколі Степановичу, для ведення особистого селянського господарства, площею 0,0362га, в с. Микуличі по вул. Вишнева, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», п. 4ст. 116, п.2 ст. 118, ст.. 121, Земельного кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

    1. Відмовити Зайченко Миколі Степановичу у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, для ведення особистого селянського господарства, площею 0,0362га, по вул. Вишнева, в с. Микуличі Бородянського району Київської області.

    2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    ХХХІУ.С Л У Х А Л И : Про відмову у наданні дозволу на виготовлення Проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадянину Луб»янському Юрію Юрійовичу площею 0,10 га в с.Микуличі по вул.. Яковенка.

    ДОПОВІДАЛА : Середа О.О. – спеціаліст 2 категорії –землевпорядник .
    Розглянувши заяву гр. Луб»янського Юрія Юрійовича, про надання дозволу на виготовлення Проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність,
    Луб»янському Юрію Юрійовичу, для ведення особистого селянського господарства, орієнтовною площею 0,1000га, в с. Микуличі по вул. Яковенка, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», п. 4ст. 116, п.2 ст. 118, ст.. 121, Земельного кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства Микулицької сільської ради, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

    1. Відмовити Луб»янському Юрію Юрійовичу у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, для ведення особистого селянського господарства, площею 0,1000га, по вул. Яковенка, в с. Микуличі Бородянського району Київської області.

    2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку підприємства, торгівлі, регіонального розвитку інвестицій та земельних відносин, лісового та водного господарства.

    Голосували : " за "- одноголосно
    "проти "
    "утримались "

    Закриття сесії

    Сільський голова П.П.Перевозник

    Секретар ради Л.А.Куденок

Left Position
Місцеві посилання

hram

 

zosh

 

Урядові посилання

 

Вгору